Seneste nyt

fra Nordjylland

Projektdirektør for skandaleramt sygehusbyggeri stopper

Martin Kjær, der er projektdirektør for det kommende supersygehus, har sagt op.

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Dermed nåede han kun at få knap halvandet år på posten, som han overtog efter Niels Uhrenfeldt. 

- Vi har sat pris på den store indsats, Martin Kjær hidtil har leveret med hensyn til at sikre fremdrift i byggeriet. Martin har imidlertid meddelt os, at han ønsker at søge nye udfordringer udenfor Region Nordjylland, siger konstitueret koncerndirektør Kim Mikkelsen.

Regionen skriver videre, at de arbejder med at finde en løsning i forhold til den fortsatte ledelse af Byggeri og Ejendomme, der er ansvarlig for planlægningen og gennemførelsen af Nyt Aalborg Universitetshospital.

Martin Kjær har opsagt sin stilling som projektdirektør for Nyt Aalborg Universitetshospital.
Martin Kjær har opsagt sin stilling som projektdirektør for Nyt Aalborg Universitetshospital.
Foto: Vibe Rosenkrantz Aagaard / TV2 Nord

Supersygehuset har de seneste år været ramt af en række uheldige sager. 

Senest i juli kom det frem, at der var en kæmpe vandskade på sygehuset, efter 40.000 liter vand fossede ud fra operationsstuerne på første sal. 

Det var en samling inde i en væg, der ikke var korrekt udført. Et rør var gået ud af samlingen, hvilket betød, at det stod ud med vand. 

Men det er ikke de eneste problemer med vand, der har ramt sygehusbyggeriet. 

I marts måned kom det frem, at der flere hundrede steder var trængt vand ind i facaden i så store mængder, at der lå synligt vand på gulvene. 

I september 2022 erfarede TV2 Nord, at 36 kilometer rør skulle udskiftes, fordi der havde været stillestående vand i rørene, og der dermed var dannet bakterier inde i rørene. 

Byggeriet på det nye supersygehus er i forvejen seks år forsinket, og det har overskredet budgettet med 1,37 milliarder kroner.