LIGE NU:

Provokunstner åbner nyt værtshus i Jomfru Ane Gade

Det engang så hæderkronede værtshus Hr. Nielsen omdannes til en sær blanding af erotisk kunst og bizar barstemning med Skærsild, Himmel og Helvede.

København har en, Aarhus har en, og nu får også Aalborg en Hornsleth Bar - opkaldt efter provokunstneren Kristian von Hornslet.

Da vi kigger indenfor, er kunstneren selv i gang med at indrette den afdeling, han kalder Helvede. Han kaster rød maling fra en flaske direkte på væggen.

- Til ære for alle de døde. Dem, der døde for, at vi kan have det godt i dag, siger Kristian von Hornsleth og viser sin røde håndflader frem.

I afdelingen hænger et billede af integrationsminister Inger Støjberg, og forklaringen lyder:

- Vi vil gerne have nogle smukke kvinder med, som også har magt.

Meget af kunsten er erotisk eller direkte pornografisk.

- Her kan man blive stiv og klog og få lidt på den dumme, lyder det i vanlig provokerende stil, fra kunstneren, der har fået en afrikansk landsbys beboere til at tage hans efternavn mod at få en ged. Senest har han sat tyve engelske hjemløse til salg på nettet.

Det er nattelivskoncernen Rekom, der økonomisk står bag Hornslet Bar i Aalborg. Direktør Thomas Nedergaard Kristiansen mener, at aalborggenserne er helt klar til blanding af provokunst og bizar barstemning.

- Hornsleth bar er bare noget helt unikt. Det er en legeplads og et frirum, hvor kunst og nattehyggeliv, bar, øl, flotte piger og dejlige drenge møder hinanden og sød musik opstår, siger Thomas Nedergaard Kristiansen.

Hvis man har mod på selv at afprøve konceptet, og man er fyldt 23 år, åbner baren 17. november.