LIGE NU:

Provokunstner amok på Kunstens ansatte

Provokationskunstneren, Uwe Max Jensen, overfaldt onsdag eftermiddag to ansatte på Aalborgs kunstmuseum, Kunsten.

Uwe Max Jensen er kendt for at tegne DF-politikere med sin penis, lave lort på kunstmuseer og tisse på diverse ting, og nu kan han også skrive to overfald på Kunstens ansatte på sit cv.

Den kontroversielle provokunstner Uwe Max Jensen ville fredag eftermiddag uden museets viden udføre et kunstværk, hvor han urinerede på et spejl i museets skulpturpark. Anledningen var, at en verdensberømt italiensk kunstner skulle arbejde med netop spejle under et besøg på Kunsten senere på dagen.

Uwe Max Jensen havde på ulovlig vis skaffet sig adgang til museets park for at udføre sit værk.

En af Kunstens ansatte forsøgte at stoppe aktionen og få kunstneren væk. Uwe Max Jensen gik efterfølgende amok og overfaldt den ansatte med kvælertag.

En anden ansat på Kunsten kom kollegaen til undsætning, men også han blev overfaldet, alt imens den ene ansattes børn så på.

Museumsdirektøren ved Kunsten, Gitte Ørskov, ville ikke lade sig interviewe til TV, men er kommet med følgende udtalelse til TV2 Nord:

- Det her ligger ud over al kunstnerisk. Det mener jeg ikke, kan diskuteres, da der er tale om et simpelt overfald på en af mine medarbejdere.

Hændelsen er nu meldt til Nordjyllands Politi.

TV2 Nord var tilstede, da det skete.