LIGE NU:

Publikum kan igen komme på væddeløbsbanen: - Det er det, vi har ventet på

Racing Arena Aalborg er igen åben for publikum, og de nyder atter at mødes.

Søndag var en særlig løbsdag på væddeløbsbanen i Aalborg. Publikum kunne nemlig igen heppe og spille på hestene fra tilskuerrækkerne.

- Det er det, vi har ventet på. Det er dejligt, siger banechef Lars Hellerup.

Der har siden april været afholdt flere løb på Racing Arena Aalborg, men det har været for tomme tribuner. I stedet har publikum kunnet følge med hjemmefra på TV-skærmene.

- Det har været en tom fornemmelse for de aktive og os, der arbejder på banen, at der ikke har været publikum til at klappe og heppe, siger Lars Hellerup.

Ny møde at være publikum på

Og publikum til dagens løb var da også glade for endelig at være tilbage. 

- Vi har savnet det her igennem de sidste tre-fire måneder. Vi savner miljøet, vi savner hyggen omkring hestene og spillet. Vi savner det hele, så det er helt fantastisk, lyder det fra Per Nielsen fra Aalborg. 

Forholdene for publikum var dog lidt anderledes end normalt på grund af coronasituationen. De forskellige afdelinger var delt op, så der kun måtte være et bestemt antal mennesker i de forskellige sektioner. Ligesom man har sikret sig, at man kan leve op til de afstands- og kvadratmeter-krav der findes.

Publikum skal desuden følge en række retningslinjer. Blandt andet skal de sidde ned på deres pladser under løbet, og de må kun rejse sig for at gå på toilettet, købe mad og drikke og gå i totalisatorboderne.

Søndag var der 330 publikumspladser, men på de fleste løbsdage vil der være plads til mellem 250 og 300 publikummer. Antallet er afhængigt af hvor mange aktive samt personale, der er på de enkelte dage på væddeløbsbanen.

Banechef er optimistisk

Manglen på publikum under coronanedlukningen er desuden gået hårdt ud over indtægterne, og udsigten til igen at få skub i økonomien luner.

- Det falder på et tørt sted, siger banechef Lars Hellerup, der dog fortsat ser fortrøstningsfuldt på fremtiden. 

- Jeg er altid optimistisk og specielt når det handler om væddeløb, fordi vi har noget at tilbyde, som så mange andre ikke har, så vi skal nok komme tilbage til der, hvor vi var før hele det her corona-halløjsa, siger han. 

quote Man skal aldrig tage publikum for givet. Nogle er oppe i årene, og er stadig forsigtige, mens andre kan have fået nye vaner.

Lars Hellerup, banechef

- Når man har været væk i så lang tid, skal det bygges op igen stille og roligt. Man skal aldrig tage publikum for givet. Nogle er oppe i årene, og er stadig forsigtige, mens andre kan have fået nye vaner, siger Lars Hellerup.

Han ved dog, at muligheden for at tage ud og se væddeløb har været savnet blandt flere gæster.

- For mange af gæsterne er det en del af deres sociale liv at tage ud og se væddeløb. Mange af dem har siddet herude med hinanden i en menneskealder, og de har savnet det gevaldigt, siger Lars Hellerup.