LIGE NU:

Rådmand: Vi skal snakke om jordbærbod ansigt til ansigt

Jordbærbod skal flyttes, siger rådmanden, der ikke kan give dispensation. Boden bliver stående, siger jordbærsælger.

En sag om en jordbærbod på Føltvedvej i Gandrup har fået sindene i kog. Aalborg Kommune har bedt ejerne fjerne boden, fordi ejerne ikke har søgt om tilladelse til byggeri i en landzone. Det fik lokalsamfundet på barrikaderne, og knap 6.500 personer har skrevet under på, at boden skal blive stående. 

Den går bare ikke, lyder det fra rådmanden. 

- Jeg er egentligt træt af, at den her sag foregår i medierne. Jeg opfordrer ejerne til at søge om tilladelse til at opstille boden, men planlovgivningen forhindrer, at den kan blive stående, siger rådmand for By- pg Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen. 

- Det vil være som at tage bind for øjnene at give en dispensation. Opstillingen vil helt sikkert blive indklaget,  så der skal findes en anden placering. Lovgivningen er helt klar på området, forklarer han. 

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har anmeldt boden, fordi der stod et banner ved siden af. Banneret er fjernet for længst, men Naturfredningsforeningen holder fast i klagen.

- Jeg har ikke nogen anden løsning, end at den skal fjernes. Bodens placering lever ikke op til loven, men jeg tror, det er bedre, at jeg får en snak med ejerne ansigt til ansigt, siger Hans Henrik Henriksen. 

Boden ejes af Føltved Jordbær. og her har man ikke tænkt sig at gøre noget ved udmeldingen. 

- Vi afventer sagens gang i første omgang. Det er lige nu, vi har allermest travlt, så vi render ikke ned og gør noget ved boden i dag, siger Tove Langkilde Jakobsen, der står for salg og administration hos Føltved. 

Vi har modtaget et brev fra Aalborg Kommune, om at vores vejbod på Føltvedvej ikke må stå der - Den skal fjernes inden 14 dage!

Firmaet beskriver situationen på sin hjemmeside således: 

- Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har anmeldt boden, da de ikke mener, at den hører til i åbent landskab, uden for byskiltene. Nu kunne man jo så mene, at den kæmpe el-mast, der står 40 meter til højre for boden, den befærdede vej, som boden ligger ud til, og de huse, som ligger indenfor 200 meter af boden, heller ikke hører til i åbent landskab. Selvfølgelig gør de det, og det gør vores bod også. Der er jo ikke tale om, at vi har placeret en bod i Danmarks svar på Yellowstone Nationalpark. Vi har placeret en lille rød bod på en mark, som vi selv dyrker, og som ligger ud til en vej, hvor folk kommer kørende forbi. Det er dansk, det er sommer og det er godt, lyder argumentet på Føltveds hjemmeside

 

 

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

Til forsiden

Til forsiden