01:54

Region Nordjylland har måtte tage et ekstra stort lager på 500 kvadratmeter i brug for at have plads til alle de ekstra værnemidler man bruger i de her corona krise tider. og bare rolig der er værnemidler nok i vores Region, lover Brian Elling

Regionens lagerforvalter: - Værnemidler nok i Nordjylland

Region Nordjylland inviterede i dag indenfor på det store centrallager for at vise lageret af værnemidler frem. Og bare rolig, der er nok, lyder det.

Lagerforvalter Brian Elling og hans 30 ansatte og 25 chauffører har haft travlt siden corornakrisen brød ud i marts måned. Centrallageret i Aalborg Øst er nemlig stedet, hvor alle varer man bruger på de nordjyske sygehuse, lægeklinikker og andre sunhedsmæssige steder styres fra.

Læs også Købmand: Åbn grænserne nu!

Og nu har Brian Elling og de ansatte fået endnu flere varer på lageret - nemlig alle de værnemidler, man bruger i forbindelse med covid-19 såsom, mundbind, kitler og handsker - og som der er behov for på hospitalerne.

- Jeg har været nødt til at ansætte flere nye medarbejdere for at følge med, man skal tænke på, at vi før coronakrisen fik 150 paller med hospitalsvarer ind om ugen. Nu får vi mellem 700 og 800 paller, siger Brian Elling, mens han viser rundt på det kæmpestore lager. 

Også udenfor centrallageret bugner det af værnemidler, de er stablet i store skibscontainere. I den første ligger der masker fra Kina, tætpakket i store stabler.

Lageret er vokset

Leverancerne er kommet i en lind strøm i de sidste uger, og i begyndelsen af maj måtte man tage yderligere 500 kvadratmeter lager i brug for at have plads til alle værnemidlerne. De nye lokaler er allerede ved at være fyldt godt op med kasser.

Region Nordjylland kommer ikke til at mangle værnemidler i coronakrisen, garanterer lagerforvalter Brian Elling. Foto: Mogens Jørgensen

Da coronakrisen brød ud i marts måned var der i starten problemmer med at skaffe værnemidler nok, men den krise er nu overstået, og spørger man direkte lagerforvalteren, om Region Nordjylland nogensinde vil løbe tør for værnemidler igen, er det korte svar:

- Nej. Vi har fuldstændig styr på det. Vi har endda sådan meget, at vi har et reservelager, således vi aldrig vil komme til at mangle nogen form for værnemidler i vores område i Region Nordjylland, siger en stolt Brian Elling, mens han viser sidste nye levering af kitler frem, og dem er han stolt over.

De kommer nemlig fra Aalborg Flagfabrik - uden flag på, griner Brian Elling.

Region Nordjylland kommer ikke til at mangle værnemidler i coronakrisen, garanterer lagerforvalter Brian Elling. Foto: Mogens Jørgensen