02:36

Rekordforsøg med bagtanke: Der skal mere motion på skoleskemaet

Her i 2020 skal børnene i Aalborg Kommunes 36 folkeskoler røre sig noget mere. Skolerådmand Tina French har udråbt det nye år til at være "Bevægelsens År", og det blev i dag kickstartet med en rekord-stor dans med flere hundrede elever.

Marianne Eihilt - kendt fra det populære TV 2-program Vild med Dans - var torsdag formiddag hentet ind som underviser til en lektion med dans på skemaet. Hun skulle få 550 børn fra flere forskellige Aalborg-skoler til danse samtidigt.

- Det er rigtig sjovt, fordi man får rørt sig. Vi rører os alt for lidt i skoletiden, siger William Storch, der går i 5.C på Byplanvejens Skole i Gug.

Vi rører os alt for lidt i skoletiden

William Storch, 5.C, Byplanvejens Skole

Det at røre sig er lige præcis det som det handler om. Omkring 45 minutter i gennemsnit hver eneste skoledag, som der blev lagt op til med skolereformen for år tilbage. Men i år skal det være, lover skolerådmanden i Aalborg.

- Mange børn fortæller mig, at de bevæger sig for lidt i skolen. At de alt for meget sidder stille. Det er nogens skyld, for alle har gode intentioner, men vi skal bare have knækket koden til hvordan vi får mere motion ind i løbet af en skoledag. Forskning viser jo, at bevægelse fremmer indlæringen, siger Tina French (Venstre), der er rådmand for skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

- Vi får ikke engang fem minutters motion på en skoledag. Det er træls. Vi vil have mere motion, siger Camilla Hviid, der går i 7.A på Byplanvejens Skole.

  Foto: Michael Schmidt Thomsen

Elevråd samet for at få ideer

Elevrådsrepræsentanter fra alle Aalborg Kommunes folkeskoler har i dag været samlet for at komme med idéer til hvordan, der kommer mere motion ind i løbet af skoledagen, nu hvor skolerådmanden har sat sig for, at der omsider skal ske noget.

- Vi har en skolekultur, hvor det bare tager tid at indtænke det at bevæge sig ind i matematik- og historietimerne. Men nu håber jeg, at der kommer en række gode idéer fra eleverne selv. Vi skal simpelthen have mere bevægelse ind i undervisningen, siger Tina French.

Efter en halv times indledende dansetrin, bragede musikken løs i hallen, og de 550 børn er nu blevet optaget i Børnenes Rekordbog for den største massedans nogensinde.