LIGE NU:

Rekordmange vil skifte køn: Eksplosiv vækst på klinik i Aalborg

Et stigende antal personer ønsker at skifte køn. Flest biologiske kvinder henvender sig til landets klinikker.

Hospitaler oplever i disse år et stigende antal personer, der ønsker at begynde en kønsskifteproces. Det bekræfter de to klinikker i Danmark. 

Den ene klinik ligger i Aalborg. På Center for Kønsidentitet (CKI) på Aalborg Universitetshospital blev 357 personer henvist til klinikken i Aalborg i 2018, mens det i 2016 var 19 personer. Det oplyser Region Nordjylland til Kristeligt Dagblad

Og samme tendens har man oplevet på CKI på Rigshospitalet i Københaven. 

Astrid Højgaard, der er ledende overlæge på Center for Køns-identitet og Sexologisk Center ved Aalborg Universitetshospital, tror at stigningen i antallet af kønsskifterprocesser vil fortsætte de kommende år.

- Nu vælter det ind, og jeg tror slet ikke, vi har set toppen endnu. Man kan i så fald spekulere over, at en del mennesker tidligere har måttet leve i skjul og skam, hvor de i dag i højere grad tør træde frem og sige ’her er jeg’. Mange må før være gået under radaren og har måske søgt hjælp i udlandet. Det tror jeg har ændret sig nu, siger Astrid Højgaard til Kristeligt Dagblad.

På både Aalborg Universitetshospital og Rigshospitalet i Københaven oplever man, at flere biologiske kvinder end biologiske mænd henvender sig for at få behandling.

Center for Kønsidentitet i Aalborg hører under Sexologisk Center og har til huse på Aalborg Universitetshospital Nord. De behandler voksne transkønnede og patienter med andre kønsidentitetsforhold med kvindelige og mandlige kønshormoner.

Center for Kønsidentitet i Aalborg samarbejder desuden med Rigshospitalet i København, hvor blandt andet kønsskifteoperationer foregår på Plastikkirurgisk Afdeling. 

80_percent

play Mogens Gade om æreskrænkende udtalelser: - Vi skal sætte grænser for vores medarbejdere

40_percent

play Aalborg Teater ramt af cyberangreb: - Vi blev bestormet af pirater

92-årig første færdigvaccinerede

play 92-årige Christen er færdigvaccineret som den første i Nordjylland

270220 Nordjyllands Politi leder efter vidne, der hjalp voldsoffer på skadestuen.

Politi eftersøger bortgået patient

80_percent

play Mogens Gade om æreskrænkende udtalelser: - Vi skal sætte grænser for vores medarbejdere

40_percent

play Aalborg Teater ramt af cyberangreb: - Vi blev bestormet af pirater

Til forsiden

Til forsiden