LIGE NU:

Restauranter i fælles kampagne: - Gå ud at spis

Den aalborgensiske restaurationsbranche er i øjeblikket hårdt presset, og det får nu en række restauranter til at gå sammen om en fælles kampagne, der skal få folk ud at spise.

Der har været langt mellem gæsterne på Aalborgs restauranter siden fredag 18. september, hvor der blev indført krav om mundbind på alle landets restaurationer. Siden er krav om at lukke klokken 22 også kommet til, og det har resulteret i et stort dyk i antallet af bookinger.

quote Vi har simpelthen kunne mærke det på aflysninger af arrangementer og selskaber, men vi har også kunne mærke det med en decideret gæstenedgang i både hverdagen og i weekenden i forhold til det flow, som der plejer at være.

Mikele Volpi, indehaver af SanGiovanni.

- Vi har simpelthen kunne mærke det på aflysninger af arrangementer og selskaber, men vi har også kunne mærke det med en decideret gæstenedgang i både hverdagen og i weekenden i forhold til det flow, som der plejer at være, fortæller indehaver af SanGiovanni, Mikele Volpi, til TV2 Nord.

Den trælse situation får nu byens spisesteder og beværtninger til at gå sammen om en fælles kampagne, der fortæller at nordjyderne trygt kan gå i byen og spise. Indtil videre er 28 restaurationer med i kampagnen, der forventes at blive lanceret sidst på ugen.  

I dag blev der blandt andet lavet videooptagelser med erhvervsminister Simon Kollerup (Socialdemokratiet) som bakker op om initiativet i den hårdt pressede branche.

Erhvervsminister, Simon Kollerup.
Erhvervsminister, Simon Kollerup.
Foto: Jeppe Hostrup

- Selvom det er en svær tid lige nu, og der er coronavirus samt nye restriktioner, så er der stadigvæk et trygt miljø omkring vores restauranter og cafeer. Min klare opfordring til os alle sammen er, at vi skal huske at bruge de her restauranter og cafeer, forklarer erhvervsminister, Simon Kollerup (Socialdemokratiet), til TV2 Nord.