01:51

Husejere fra Vadum til møde med Aalborg Forsyning om gravearbejdet på Ellehammervej

Husejere fra Vadum til møde med Aalborg Forsyning om gravearbejdet på Ellehammervej Foto: Robert Bedsted

1 af 2

Revnede huse i Vadum: 404 protester afleveret til kommunen

404 underskrifter.  Så tyk var bunken af papir, da Pia Tange fra Vadum onsdag mødte op på Miljø- og Energiforvaltningen sammen med to andre husejere. Underskrifterne stammer fra en underskriftsindsamling, der har til formål at vise borgernes utilfredshed med kommunen i sagen om skader på en række huse i Vadum. 

Skaderne er opstået i forbindelse med kommunens separatkloakering af Ellehammervej, hvor flere huse har slået revner efter, Aalborg Forsyning har slået såkaldte spuns ned i undergrunden. 

- Vi håber, at underskrifterne gør det tydeligt overfor kommunen, at vi borgere totalt har mistet tilliden til politikere og embedsmænd i den her sag, forklarer Pia Tange kort før de tre beboere går ind gennem døren til forvaltningen, hvor de både skal aflevere protesten og deltage i et informationsmøde. 

Indenfor modtages de af rådmand Lasse Olsen (Enhedslisten), som tydeligt påvirket tager imod bunken af underskrifter. Selvom underskrifterne handler om Aalborg Forsynings arbejde, har sagen også fyldt meget blandt politikerne: 

- Det gør stort indtryk, når 400 mennesker i en by med ikke mange flere indbyggere skriver under på sådan en underskriftsindsamling og jeg vil straks bringe underskrifterne videre til Aalborg Forsyning, siger Lasse Olsen.

Det gør stort indtryk, når 400 mennesker i en by med ikke mange flere indbyggere skriver under på sådan en underskriftsindsamling

Lasse Olsen, rådmand (Enhedslisten)

Klokken 16 var de berørte borgere så indkaldt til et informationsmøde, hvor Aalborg Forsyning fremlagde planerne for den fortsatte separatkloakering, der har ligget stille i otte uger på grund af skaderne. Mødet, der varede mere end dobbelt så længe som aftalt, endte med at arbejdet genoptages i næste uge. 

- Vi starter på mandag. Ikke lige på Ellehammervej, men i sidegaderne og så arbejder vi os langsomt frem mod området, hvor skaderne tidligere er sket. Arbejdet vil fremadrettet foregå så forsigtigt og skånsomt, som det overhovedet er muligt. Vi er nemlig også meget berørte af den ulykkelige situation, der er opstået ude i området, understreger distributionschef Ole Neerup-Jensen fra Aalborg Forsyning. 

Blandt borgerne var der stadig skepsis, men samtidig også en erkendelse af, at arbejdet med at separatkloakere skal gøres færdigt. 

- Mit hus ligger som et af de næste og vi har fået at vide, at man nu vil gå tilbage til den mere skånsomme metode med at anvende "gravekasser", så jeg er forsigtigt fortrøstningsfuld, lød konklusionen fra Rasmus Brath Christensen, en af de mange borgere der deltog i mødet.