Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Rotter har invaderet Aalborg Havnebad og Jomfru Ane Parken

Aalborg Kommune har konstateret rotter på Aalborg Havnebad og i området omkring Jomfru Ane Parken. Skadedyrsfirmaet Mortalin er i gang med bekæmpelsen og har sat fælder op.

Aalborg Kommune har konstateret rotter i Aalborg Havnebad og i Jomfru Ane Parken og har derfor udsendt et varsel til byens borgere af badet og parken. 

Embedslægen har dog vurderet, at havnebadet fortsat kan benyttes, når brugerne tager følgende forholdsregler:

• Der må ikke medbringes eller indtages madvarer på havnebadet.

• Der skal være fokus på en højere personlig renlighed efter anvendelse af faciliteterne. Eksemeplvis hyppig håndvask.

Brugere af området omkring havnebadet og af Jomfru Ane Parken opfordres til at tage de samme forholdsregler og til at benytte de opstillede affaldscontainere til affald, skriver Aalborg Kommune i sit varsel.

Aalborg Kommune vil meget gerne kontaktes af borgere, der observerer rotter i området, så bekæmpelsen kan blive så effektiv som mulig. Kommunen kan kontaktes på telefon 99 31 23 97.

Har man benyttet havnebadet eller opholdt sig i Jomfru Ane Parken og oplever symptomer som eksempelvis kvalme, ondt i maven, diarré, høj feber, kulderystelser og smerter i muskler, skal man straks søge læge og oplyse, at man har opholdt sig i et område, hvor der er konstateret rotter.

I den seneste tid har Aalborg i forvejen været ramt af en rotteplage i Østre Anlæg, hvor flere ukendte gerningsmænd bliver ved med at smide fælderne væk.

Læs også Mysterie: Rottefælderne i Østre Anlæg forsvinder