LIGE NU:

Royal Run udsættes til september

Det planlagte Royal Run i maj 2021 udsættes på grund af usikkerheden omkring corona-situationen. Den nye dato bliver søndag d. 12. september 2021.

Styregruppen bag Royal Run har besluttet, at Royal Run i maj 2021, der i Nordjylland afholdes i Aalborg, skal udsættes. Det skyldes, at der er for stor usikkerhed omkring corona-situationen i forhold til at lave et stort Royal Run allerede i maj måned.

Det fortæller talsmand for Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse:

Om Royal Run

- Med den store usikkerhed, der er omkring corona-situationen, tror vi ikke, at vi allerede i maj måned kan gennemføre Royal Run i den størrelse og det format, der kendetegner begivenheden. Royal Run kan ikke nedjusteres og tilpasses corona-restriktioner i samme omfang som andre motionsløb, blandt andet fordi arrangementet skal kunne hænge sammen økonomisk, siger han og glæder sig samtidig over, at der er fundet en ny dato i efteråret:

Se videohilsnen fra kronprins Frederik:

- Vi forventer, at der til efteråret er bedre muligheder for at lave et stort, festligt Royal Run, og i samarbejde med de lokale foreninger og klubber, der står for afviklingen i byerne, har vi fundet en ny dato, så vi i fællesskab kan invitere danskerne til Royal Run i september – selvfølgelig i tråd med de retningslinjer, der fortsat måtte være på det tidspunkt, lyder det fra Morten Mølholm Hansen.

quote Royal Run er en helt særlig folkefest, hvor mange tusinder mødes i et idrætsfællesskab, hvor der er highfives med Kronprinsen, nærvær og uformel adfærd.

Morten Mølholm Hansen, direktør, DIF

Tror på 2021 ser lys ud

Fra både styregruppen, værtsbyer og de lokale klubber og foreninger, der arrangerer Royal Run, har der været stor velvilje for at få enderne til at mødes, så vi kunne finde en løsning i efteråret, fortæller DIF-direktøren:

- Royal Run er en helt særlig folkefest, hvor mange tusinder mødes i et idrætsfællesskab, hvor der er highfives med Kronprinsen, nærvær og uformel adfærd. Vi tror på, at 2021 ser lys ud i kraft af de vacciner, der er på vej, så vi vil se samfundet gradvist åbne mere op. Det glæder derfor vores alle sammens idrætshjerte, at vi kan udsætte Royal Run til efteråret og se frem til endnu en gang at invitere danskerne med i dette unikke, royale idrætsfællesskab, lyder det fra Morten Mølholm Hansen.

Alle tilmeldte vil blive overflyttet til den nye dato, eller man kan vælge at få pengene refunderet. Mere information følger pr. mail til de tilmeldte i de kommende dage.

Se video fra Royal Run 2019:

Et par minutter efter klokken 13 i dag gik starten for dagens første distance ved Royal Run i Aalborg.