Flere nysgerrige var mødt op, da Dronning Margrethe gæstede Kunsten i Aalborg. Foto: Christina Schmidth

Royalt besøg: Dronningen åbnede ny udstilling

Dronning Margrethe besøgte i dag Kunsten i Aalborg, da museets nyeste udstilling skulle åbnes.

Den røde løber var rullet ud, og nysgerrige aalborgensere stod klar med flag, da Dronning Margrethe i dag gæstede Kunsten. Dronningen besøgte det nordjyske kunstmuseum, fordi hun var blevet inviteret til at åbne deres nyeste udstilling. 

- Det er en stor dag for os. Det er stort, at hun kommer her og bruger så meget tid på en udstilling, siger museumsdirektør på Kunsten, Gitte Ørskou. 

Dronning Margrethe holdt den officielle åbningstale for den nye udstilling. 

Nordisk modernisme på Kunsten 

Det er udstillingen, Nordisk Modernisme - Inventing the Future, som dronningen i dag åbnede. Den nye udstilling består af en blanding af værker fra Kunstens egen samling og værker fra den norske Canica Kunstsamling, som er Skandinaviens største private samling af moderne kunst.

Udover at holde åbningstalen fik dronningen også som den allerførste en rundvisning i den nye udstilling. Den rundvisning stod Gitte Ørskou også for. 

- Det var dejligt at få lov til at få lov til at vise dronningen rundt. Hun var meget nysgerrig og meget optaget, og vi fik faktisk set samtlige 166 værker, så det synes jeg, var meget godt gået, fortæller hun. 

Dronningen blev vist rundt i den nye udstilling sammen med blandt andre Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup Larsen.  Foto: Christina Schmidth

Nordisk Modernisme - Inventing the Future kan ses på Kunsten i Aalborg frem til den 2. juni 2019. 

Se indslaget fra dronningens besøg på Kunsten herunder. 

01:59

Der var royalt besøg i Aalborg i dag. Kunstens nyeste udstilling skulle åbnes, og det fik dronningen til at komme forbi.

Luk video