H.M. Dronningen skal i slutningen af januar åbne en udstilling på Kunsten.

00:46

Dronningen åbner ny udstilling 26. januar.

1 af 2

Royalt besøg: Dronningen gæster Kunsten i januar

H.M. Dronningen besøger Aalborg 26. januar, når hun skal åbne en ny udstilling på Kunsten.

Der kastes royal glans over Aalborg og Kunsten den 26. januar, når H.M. Dronningen skal åbne en ny stor udstilling på kunstmuseet. Det er udstillingen Nordisk Modernisme - Inventing the Future, som Dronningen får æren af at åbne. 

- Det er en stor glæde for os, at H.M. Dronningen åbner udstillingen og dermed er med til at skabe opmærksomhed om nordisk modernisme og den kolossale betydning, perioden har haft for vores kunstforståelse - ja - for hele den måde, vi i Norden forstår verden på, siger Gitte Ørskou, museumsdirektør på Kunsten. 

Udstillingen byder på en lang række mesterværker fra Skandinaviens største kunstsamling af nordisk modernisme, den norske Canica Kunstsamling.

Med en stor præsentation af de bedste malerier og skulpturer fra Canica Kunstsamling og Kunstens egen omfattende modernismesamling sætter udstillingen fokus på kunstens og samfundets udvikling i årene 1910-1960 ud fra et nordisk perspektiv.

Efter planen skal H.M. Dronningen ankommet til kunsten 26. januar klokken 12, hvorefter hun vil få en omvisning i udstillingen. Klokken 14.30 vil den officielle åbning af udstillingen finde sted.