Run på Royal Run: Kronprinsesse Mary var den første tilmeldte i Aalborg

Tirsdag formiddag var der kun en tilmeldt Royal Run næste år i Aalborg - nemlig Kronprinsesse Mary, få timer senere var flere tusind klar til at løbe med hende. Arkivfoto Foto: Tommy Hald

Da Jørgen Hein kiggede på antallet af tilmeldte til næste års udgave af Royal Run, var der bare en tilmeldt; nemlig Kronprinsesse Mary. Kort efter væltede det ind med tilmeldinger til det royale løb.

Startnummer et er optaget, når motionsløbet Royal Run 1. juni næste år løber af stablen i Aalborg. Og nummer kommer til at hænge på t-shirten af Kronprisensse Mary.

Det afslører Jørgen Hein, der fra Aalborg Atletikklub er arrangør af det store succesfulde motionsløb.

På få timer i tirsdag formiddag var en fjerdedel af alle løbsnumre solgt, og det glæder arrangøren.

- Det er jo fantastisk, det er helt vildt. Jeg ved godt, at det ikke kommer til at gå ligeså stærkt fremad med tilmeldingerne, siger Jørgen Hein, der igen i år skal stå for det praktikske omkring løbet, der sammen med den daglige leder på Aalborg Atletiks kontor Solveig Wærens fulgte med, da der hele dagen tikkede tilmeldinger ind til løbet.

01:31 Luk video

- Jeg er stolt over vi for tredje gang bliver udvalgt som værtsby, men det skyldes blandt andet,  at Kronprinsesse Mary efter løbet sidste år sagde, at hun havde haft en god dag, og gerne ville tilbage til Aalborg, siger Jørgen Hein. 

Sidste års Royla Run blev udsolgt på 20 dage med flere end 13.000 deltagere, men i år får 20.000 mulighed for at løbe med i Aalborg.

Man kan vælge at at gå eller løbe på distancerne: one mile (1,6 km) 5 km og 10 km, og på familie-milen kan børn, unge og voksne og ældre følges ad, da kørestole, klapvogne og barnevogne er velkomne.

Starten på løbet i Aalborg foregår fra Nyhavnsgade ud forv Aalborghus slot, og målet er Gabels Torv.

Status tirsdag aften er, at 5300 har tilmeldt sig løbet i Aalborg, og på landsplan er 25.000 tilmeldte til løbet der foruden Aalborg også tæller byerne Odense, København og Sønderjylland.  

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020
  • Værtbyerne er Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • På Bornholm holder DGI Bornholm Royal Run uden kongelig deltagelse.
  • De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.
  • Over 82.300 var tilmeldt Royal Run 2019
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Kilde: Royal Run

Se mere

 

 

 

Forsiden lige nu