Mette Frederiksen kommer ikke på talerstolen 1. maj i Aalborg. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Så er det officielt: Mette Frederiksen får Aalborg Øst som ny valgkreds

Torsdag blev Socialdemokratiets formand officielt valgt som spidskandidat i Aalborg Øst til næste folketingsvalg.

Socialdemokratiet i Aalborg Øst mødtes torsdag til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Formålet var at vælge partiets nye Folketings-kandidat til næste valg - partiformand Mette Frederiksen.

Hun skifter hermed fra Ballerup valgkreds til Aalborg Øst, hvor hun erstattet Morten Ryom. Ikke overraskende blev Mette Frederiksen valgt enstemmigt som ny kandidat. 

Læs også Mette Frederiksen skifter valgkreds: Vil vælges i Nordjylland

Partiformanden meddelte den 12. marts, at hun ville skifte valgkreds og vende hjem til Aalborg, hvor hendes politiske karriere. En melding, der delte vandene i Aalborg, og siden blev nyheden fulgt op med en kontrovers med fagbevægelsen.

HK Nordjylland takkede nemlig nej til at lade Mette Frederiksen tale ved det kommende 1. maj-arrangement i Kildeparken på grund af den truende storkonflikt. 

Læs også HK-Nordjylland: Mette Frederiksen er ikke velkommen 1. maj

Men torsdag var dén polemik glemt, da Mette Frederiksen officielt blev valgt som kandidat.

- Vi står rigtig stærkt heroppe. Vi fik et rigtig flot valg til kommunalvalget og et rigtig, rigtig flot valg til regionsrådsvalget. Det, vi håber på, ved at jeg kommer tilbage til det aalborgensiske, hvor jeg har mine rødder som familiemenneske og politiker, er selvfølgelig at gøre det socialdemokratiske mandat endnu stærkere, siger Mette Frederiksen til TV2 Nord. 

00:39 Luk video