Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Så er Superligaens nedrykningsspil på plads

Tirsdag blev kampprogrammet for nedrykningsspillet i Superligaen offentliggjort. Allerede første runde byder på en nordjysk gyser om overlevelse.

Stemningen var helt i top på Aalborg Stadion, da AaB sendte AGF hjem til Aarhus med et nederlag på 3-1. Ikke nok med en sejr over ærkerivalerne, så tydede alt på, at AaB skulle spille med om medaljerne i Superligaen.

Men stemningen ændrede sig brat, da spillere og fans på stadion fik meldingen om, at en sen Esbjerg-scoring mod Vejle sendte AaB ud af det fine selskab, og at aalborgenserne i stedet skal spille for overlevelse i Superligaen.

AaB skulle så vælge, hvilken gruppe de vil i, og her faldt valget på gruppen, som, foruden Randers FC, består af de to andre nordjyske klubber Hobro IK og Vendsyssel FF.

Tirsdag blev kampprogrammet for slutspillet i Superligaen så offentliggjort.

I første runde af slutspillet, som overordnet set er runde 27 i Superligaen, skal de to mest nedrykningstruede mandskaber, Vendsyssel og Hobro møde hinanden i Hjørring i en kamp, der kan blive meget afgørende for de to klubbers skæbne. AaB åbner puljespillet på hjemmebane mod Randers. Begge kampe spilles søndag den 31. marts.

Du kan se det fulde nordjyske kampprogram i boksen nedenfor.

Det nordjyske kampprogram

Runde 27: Søndag den 31. marts: Vendsyssel-Hobro og AaB-Randers

Runde 28: Lørdag den 6. april: Randers-Vendsyssel. Søndag den 7. april: Hobro-AaB

Runde 29: Lørdag den 13. april: Vendsyssel-AaB. Søndag den 14. april: Hobro-Randers

Runde 30: Onsdag den 17. april: AaB Vendsyssel. Fredag den 19. april: Randers-Hobro

Runde 31: Mandag den 22. april: Hobro-Vendsyssel og Randers-AaB

Runde 32: Fredag den 26. april: AaB-Hobro og Vendsyssel-Randers

 

Kilde: superliga.dk

Alle hold i puljen møder hinanden ude og hjemme og herefter gøres det op, hvem der i første omgang overlever og skal spille om den sidste danske plads i europæisk fodbold, og hvem der stadig skal kæmpe for overlevelse.

De to bedstplacerede hold sikrer sig overlevelse, mens nummer tre skal spille ude og hjemme mod nummer tre fra den anden nedrykningspulje. De to dårligste hold fra begge puljer skal ligeledes møde hinanden ude og hjemme.

Den samlede vinder af kampene mellem de to treere sikrer sig overlevelse, mens taberen skal spille to kampe mod nummer tre fra 1. division om en plads i Superligaen til næste sæson.

I kampene mellem de to dårligste hold fra puljerne rykker taberen til gengæld direkte ned i 1. division, mens vinderen skal spille to playoff-kampe mod nummer to fra 1.division om en plads i Superligaen.

Det ser umiddelbart sværest ud for Vendsyssel og Hobro, som ligger sidst i puljen med henholdsvis 22 og 21 point. AaB ligger nummer ét med 36 point og Randers indtager andenpladsen med 34 point.