LIGE NU:

Sag om sexorgier mod tidligere byrådspolitiker udskudt grundet sygdom

Sagen mod en tidligere byrådspolitiker sigtet for at arrangere gangbangs i Nordjylland er udskudt på grund af corona-relateret sygdom.

Mandag morgen klokken 9 skulle sagen mod en tidligere politiker og byrådsmedlem sigtet for rufferi have taget sin begyndelse. Men grundet ”corona-relateret sygdom” er sagen udskudt.

Det kom frem i Retten i Aalborg mandag morgen, hvor forsvarer, anklager, dommer og presse ellers var mødt frem.

Her kunne den sigtedes forsvarer, Henrik Garlik, fortælle, at hans klient mandag morgen, da forsvarer sad i sin bil på vej mod retten, havde ringet og forklaret, at han ikke var i stand til at møde op i retten grundet corona-relateret sygdom.

Det måtte sagens anklager tage til efterretning. Sigtede skal inden tirsdag klokken 13 kunne fremvise en lægeerklæring på sin sygdom.

Næste afsatte dag i sagen er onsdag 27. januar, men det er usikkert, om sagen genoptages allerede der som følge af sigtedes sygdom.

Sigtet for at arrangere gangbangs – igen

Den tidligere politiker er anklaget for rufferi - noget som han tidligere har modtaget en betinget dom for at have arrangeret i Østjylland.

Den tidligere politiker er siden sin første dom flyttet til Hadsund, og det er på denne egn, han er tiltalt for at have arrangeret seks såkaldte gangbangs, som han ifølge anklageskriftet har fået økonomisk fortjeneste ud af.

Til disse gangbangs har der været prostituerede mod betaling eller lovning på betaling, og flere kunder har deltaget. Der har været en omsætning på mellem 7.500 og 18.000 kroner per gang, hvoraf den tidligere politiker er tiltalt for at have beholdt 20 procent, eller hvad der svarer til 18.320 kroner selv.

Fem af gangbangsene har været arrangeret i Skelund, mens yderligere et formentlig er foregået i Øster Hurup. Sexorgierne har været afholdt i perioden fra den 24. maj 2019 til den 30. august 2019.

Frem og tilbage til campingplads i Øster Hurup

Desuden er den 57-årige mand sigtet for at have annonceret på hjemmesiden annoncelight.dk for, at en kvinde tilbød seksuelle ydelser mod betaling. Derudover skulle han have indgået aftaler med flere kunder om at købe seksuelle ydelser af samme kvinde.

Samtidig skulle den 57-årige 8. maj om aftenen og natten til 9. maj sidste år have kørt føromtalte kvinde frem og tilbage mellem en campingplads i Øster Hurup og en ikke-specifik adresse, hvor en mand mod betaling havde seksuelt forhold til kvinden. 

Alt sammen med en omsætning på 56.000 kroner, hvoraf sigtede skulle have modtaget 34.000 kroner for gerningerne. 

Tidligere dømt

Dermed har det første gangbang fundet sted omkring en uge efter, den tidligere politiker modtog en dom på seks måneders betinget fængsel for anklager af lignende karakter i Østjylland.

Her blev han og en medsammensvoren dømt for at have arrangeret 73 gangbangs i perioden fra april 2016 til november 2017. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Med den betingede dom i bagagen, så risikerer den tidligere politiker en endnu hårdere dom, hvis han bliver kendt skyldig.

- Når man begår et forhold i prøvetiden og det minder om det, man i forvejen er dømt for, så er udgangspunktet, at man får det, der hedder en fællesstraf. Det vil sige, det omfatter både den nye straf og den betingede straf, man tidligere har fået, siger Kim Kristian Kristensen, der er anklager på sagen. Han understreger samtidig, at dette generelt er udgangspunktet, men at den endelige straf kan se anderledes ud.

Der er afsat tre dage til sagen, som skulle være begyndt ved Retten i Aalborg mandag klokken 9.