LIGE NU:

Sange fra almene boligområder: 9-årige drenge laver deres første single

Et nyt album med sange fra børn og unge i almene boligområder skal give dem en stemme, så omverdenen kan få et indblik i deres liv.

Tre ni-årige drenge fra Aalborg er pladeaktuelle med sangen "hvor skal du hen" på pladen Pumapunk, der kan høres på alle landets streamingtjenester.

- Sangen handler om den her dreng, som ikke må gå ud at lege, men kun tegne, forklarer den ene af drengene. 

Sangene på Pumapunk

Mafa, Amisi & Shadi, eller M-A-S som de kalder sig, har deltaget i et børnekulturprojekt, hvor unge fra almene boligområder over hele landet har indspillet musik om deres hverdag. En hverdag der er alt andet end ghetto og bander, som mange ellers tror. M-A-S har selv skrevet sangen "Hvor skal du hen".

Det er første gang nogensinde, at der udgives et album med sange af børn og unge fra de almene boligområder i Danmark. Det er børn fra de boligområder som ofte er i medierne, når der bliver talt om ghettoer og bandekonflikter. Det skriver organisationerne bag albummet i en pressemeddelelse. 

Det er organisationerne Turning Tables Danmark og BL (Danmarks aleme boliger), der står bag pladen, der er en reference til albummet ”kattejammer Rock” fra 1976, hvor unge sang om lives på Vesterbro.

Der er 13 sange på albummet og alle er skrevet af børnene selv. Sangene handler om alt fra livet i boligområderne til kærlighed, venskab, klimakrisen og at føle sige udenfor Danmark. Sangene er lavet af i alt 23 børn og unge fra 9-17 år. Og de kommer fra det meste af danmark.

Senere på året udkommer der endnu et album med flere sange fra projektet. 

 
tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden