Foto: Simon Mølgaard

Se de festlige billeder: Aalborg Pride indtog byens gader

For femte år i træk indtog Aalborg Pride lørdag byens gader hvor tusindvis af nordjyder fejrede mangfoldigheden.

Aalborgs gader har i løbet af lørdag eftermiddag været fyldt med mennesker, musik og regnbueflag.

  Foto: Simon Mølgaard

For femte år i træk gik Aalborg Pride igennem byen i en parade, der hylder mangfoldigheden.

- Indtil videre ser det helt vildt ud, der er mange flere mennesker end nogensinde før, siger forperson for Aalborg Pride, Martin Christensen.

Aalborg Pride havde på forhånd forventet, at der ville være omkring 3.500 deltagere i den festfyldte og farverige parade. Men alt tyder på, at gaderne fyldt med endnu flere.

- Lige nu har jeg det sådan, at det må være rekorden over rekordernes år det her. Jeg kan ikke få armene ned, siger Martin Christensen med et stort grin.

Derfor er det også en helt speciel følelse forpersonen for Aalborg Pride står med mod slutningen af lørdagens pride.

- Det føles godt. Jeg får helt myrekryb på armene af at se alle de her mennesker, der er så glade, siger Martin Christensen.

  Foto: Simon Mølgaard

For første gang støttet med kommunale midler

Årets Aalborg Pride er et helt specielt et af slagsen for det socialdemokratiske byrådsmedlem i Aalborg Kommune, Tobias Bøgeskov Eriksen.

Udover, at han i år har fået æren af at holde åbningstalen ved dette års pride, så er han initiativtageren til, at Aalborg Kommune i år har fået oprettet en mangfoldighedspulje.

- Aalborg er landets tredje største, og derfor har vi ansvaret for at sikre, at alle uanset hvilken kønsidentitet og seksuel orientering man har, skal have mulighed for at være den de er, siger Tobias Bøgeskov Eriksen.

I mangfoldighedspuljen har kommunen øremærket 100.000 kroner til at støtte mangfoldigheden i Aalborg. Herunder penge til LGBT+-foreninger og Aalborg Pride.

- Hvis man kigger til København og Aarhus, så er de længder foran. Deres prides er enorme, og der er så stor opbakning til det, så selvfølgelig skal vi i Aalborg også følge med på det område her, siger Tobias Bøgeskov Eriksen.

15.000 kroner fra Aalborg Kommune

Aalborg Kommune har i år investeret i pride-flag til busserne og samme flag til at sveje i vinden på Boulevarden. Derudover har Aalborg Pride fået økonomisk støtte på 15.000 kroner af kommunen.

- Vi er rigtig glade for al den støtte vi kan få, som man kan se, så er der blevet sat stort pris på det af alle byens borgere og alle de folk, der er mødt op, siger Martin Christensen.

For en måned siden kunne Aalborg Pride fortælle, at de stadig manglede penge til dette års parade.

- De penge vi har fået af Aalborg Kommune, er gået til hele projektet samlet, det er ikke en specifik ting, siger Martin Christensen.

Aalborg Pride er drevet 100 procent frivillige, og derfor er hver krone vigtig for dem.

- En af de ting, som vi vil bruge tiden på nu her, er at få talt med kommunen om, at vi i mine øjne bør være på budget, siger Martin Christensen.

Er de her 15.000 kroner, som Aalborg Pride har fået, mere end en symbolsk handling?

- Vi er ikke i mål endnu. Det her er første skridt på vejen. Nu har vi fået lavet en masse flag. Vi har fået mangfoldigheden på dagsordenen, siger Tobias Bøgeskov Eriksen.

Se flere billeder herunder:

  Foto: Simon Mølgaard

  Foto: Simon Mølgaard

  Foto: Simon Mølgaard

  Foto: Simon Mølgaard

  Foto: Simon Mølgaard

  Foto: Simon Mølgaard

  Foto: Simon Mølgaard