Seneste nyt:

Se hele interviewet her: Borgmester har ændret sig efter sygemelding

Torsdag aften bringer TV2 Nord et længere interview med Thomas Kastrup-Larsen (S), hvor han svarer på spørgsmål om de seneste års politiske skandaler, hans sygemelding og syn på fremtiden.

Den her nye, følsomme Thomas, der er kommet ud af sygemeldingen, hvordan kommer borgerne til at opleve ham?

- Jeg tror ikke, den følsomme Thomas er kommet ud af sygemeldingen. Man kan jo kun være borgmester ved at være sig selv. 

Sådan lyder det fra Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), der torsdag aften taler ud om politiske skandaler og en 39 dages stress-sygemelding, der på nogle måder ændrede ham som menneske og politiker. 

Prioriterer pauser og familie

20. januar sygemeldte Thomas Kastrup-Larsen sig ovenpå en turbulent tid, som ledte til invaliderende stress-symptomer. 39 dage senere var han tilbage fuld tid på borgmesterposten, men i revideret version. 

Da borgmesteren kom tilbage efter sin sygemelding i februar sagde han, at han havde fået tid til at reflektere over sit arbejdsliv, hvor han havde presset sig selv til det yderste.

- Jeg fandt ud af, at jeg har haft en ubalance, hvor jeg har arbejdet for meget. Jeg har ladet det sluge for meget af min fritid. Og jeg har tænkt en del over, hvordan jeg kan få den balance ind og få prioriteret venner og familie og nogle af de forskellige ting og hobbyer, jeg går op i, fortæller han i et interview i TV2 Nords magasin Fokus.

Der blev både grint, grædt og talt med versaler, da Thomas Kastrup-Larsen gæstede studiet i magasinet Fokus.
Der blev både grint, grædt og talt med versaler, da Thomas Kastrup-Larsen gæstede studiet i magasinet Fokus.
Foto: Jan Odgaard, TV2 Nord

- Nogle gange kan jeg godt have de dage, hvor jeg møder ind klokken otte, har 10 møder og så går hjem. Dem må jeg også godt have stadigvæk. Men hvis jeg har mange i træk, så slider det for meget, fortæller han om sit tidligere arbejdsmønster. 

I dag prioriterer han sin tid anderledes. Forbereder sig mere, siger nej til nogle møder og lægger tiltrængte pauser ind i hverdagen. En strategi, han aldrig benyttede, før han gik ned med stress. 

quote Det vigtigste er, at man kan se sig selv i spejlet i forhold til det, man gør, og det, man arbejder for

Thomas Kastrup-Larsen (S)

Rørt til tårer

Og det er da også en endnu uset side af Thomas Kastrup-Larsen, som man kan opleve i magasinprogrammet Fokus. En borgmester, som taler åbent om sit privatliv - og bliver rørt af at fortælle om det. 

For ovenpå en hård arbejdstid er netop privatlivet et sted, hvor borgmesteren har mange positive ting, at se frem til. Sidste år sagde hans kæreste ja til at gifte sig med ham - et ja, som stadig bringer tårerne frem i øjenkrogen på ham. 

- Min kæreste betyder vildt meget, og jeg er vildt glad for, at hun har sagt ja til mig, fortæller Thomas Kastrup-Larsen med bævrende stemme.  

- Jeg kommer til at hade den der bryllupstale. Den kommer nok til at gå galt for mig, fortsætter han med et smil.  

Borgmesteren vil skabe resultater

Ifølge borgmesteren selv er det ikke kun de dårlige sager i kommunen, som har presset ham til det yderste. Hans mentale helbred har også været præget af en lang og tung coronatid, hvor han ikke har kunne møde hverken medarbejdere eller borgere. 

Derfor glæder Thomas Kastrup-Larsen sig også til at komme ud og se borgerne i øjnene igen. 

Man må formode, at det er et ret stort pres at være borgmester for landets tredjestørste kommune. Hvordan vil du håndtere det pres fremadrettet - der kommer formentlig flere møgsager? 

- Det håber jeg ikke! Min gode gamle ven, tidligere rådmand Ib Rasmussen, sagde: ”Thomas, man skal huske på, at de aviser, der står alle de ting i, dem pakker man fisk ind i dagen efter”, siger han med et smil på læben og fortsætter: 

- Jeg skal huske mig selv på, at verden går ikke under, fordi jeg sommetider skal håndtere nogle svære sager. Det vigtigste er, at man kan se sig selv i spejlet i forhold til det, man gør, og det, man arbejder for.

quote Jeg havde ét fokusområde, og det var, at få det godt igen, kunne smile og være glad. Den følelse havde jeg ikke følt et godt stykke tid

Thomas Kastrup-Larsen

Og det har han kunne, selvom det sidste år har været hårdt. Derfor bliver det også et rungende nej til spørgsmålet om, hvorvidt Thomas Kastrup-Larsen på noget tidspunkt overvejede at trække sig fra borgmesterposten i løbet af de 39 dage, han var sygemeldt med stress.

- Jeg havde ét fokusområde, og det var, at få det godt igen, kunne smile og være glad. Den følelse havde jeg ikke følt et godt stykke tid. Så det med at få glæden, livet og fremtiden tilbage, det var noget af det, som betyder rigtig meget for mig i dag, siger han.

Ifølge borgmesteren er det, der betyder noget for ham i sit virke, at skabe resultater. Og der er mange projekter, han glæder sig til at skabe positive resultater for borgerne i Aalborg Kommune i fremtiden. 

Thomas Kastrup-Larsen to dage inden sin sygemelding.
Thomas Kastrup-Larsen to dage inden sin sygemelding.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard / TV2 Nord

Og apropos fremtiden, så er det nærlæggende at spørge Thomas Kastrup-Larsen, om han vil genopstille som borgmester i Aalborg Kommune ved kommunalvalget i 2025.

- Jeg stiller op til valg for fire år ad gangen. Jeg har lovet mit parti, at når der er gået noget tid i valgperioden, så gør vi op med os selv, om vi stiller op igen eller ej. Men det er for tidligt at love allerede nu. Hvis jeg har energien, modet og lysten til det, og jeg kan få opbakning til det, så vil jeg da gerne stille op igen, lyder det fra den nuværende borgmester.

Torsdag aften klokken 19.45 sender TV2 Nord et 45 minutters interview i programmet Fokus, hvor vært Pia Beltoft blandt andet søger at få svar på hvad der skete med de politiske skandalesager, og hvordan Thomas Kastrup-Larsens fremtid som borgmester, byrådsmedlem og privatperson ser ud.

Se programmet på TV2 Nord Salto eller her:


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden