LIGE NU:

SFU's landsformand skal høste folketings-stemmer i Aalborg

Landsformand for SF Ungdom, Jacob Klivager, stiller op til Folketinget for SF i Nordjylland. Det blev besluttet på et møde mandag, at han får kredsen i Aalborg vest.

Mandag aften blev der sat navne på SF's kandidater til et kommende folketingsvalg i Nordjylland. Her fik SFU's landsformand, Jacob Klivager, bekræftet, at han bliver spidskandidat i Aalborg Vest. 

- Jeg er rigtig glad for, at SF Aalborg har valgt at pege på mig som spidskandidat i Aalborg vest. Nu skal jeg jo bare vise, at tilliden er berettiget, siger Jacob Klivager

 

Som den yngste kandidat for SF i Nordjylland er han nu klar til at kæmpe for, at ungdommen i Nordjylland får sin stemme hørt i Folketinget. Både når det handler om uddannelse, ulighed og klima.

- Ungdommen skal gå væk fra at være en generation "mig", til at være en generation "os", hvis vi gerne vil løse fremtidens store udfordringer. Generationer før os har været ligeglade med klimaet og har skidt på fremtiden, og det er vores generation, der kommer til at stå i lort til halsen, hvis ikke vi handler nu. Så det skal vi, siger Jacob Klivager om en af sine mærkesager.

Flere unge skal have drømmeuddannelse

SFU-formandens kamp mod ulighed og for bedre uddannelse har dog en særlig plads. Jacob Klivager er vokset op i et hjem, hvor hans mor i starten af hans liv var alene på kontanthjælp med ham og hans brødre. Det var særligt hans mors styrke, og muligheden for uddannelse, der gjorde en forskel for ungdomspolitikeren.

- Når man er vokset op i et hjem med få midler, så er muligheden for at vælge sin egen vej utroligt lille. Derfor var jeg lykkelig, da jeg kunne flytte til Aalborg og starte min uddannelse. Men vi kan gøre det bedre, for der er stadig alt for få unge fra hjem med ufaglærte forældre, der får sig den uddannelse, de gerne vil, og det er nok den bedste måde at bryde med uligheden på, siger Jacob Klivager.

Til mødet i Aalborg blev også siddende folketingspolitiker Lisbeth Bech Poulsen valgt til spidskandidat i kredsen i Aalborg Øst, mens regionsrådspolitikeren Lene Linnemann stiller op i Aalborg Nord.