Arkivfoto.

Siemens vingefabrik fyrer 600 medarbejdere i Aalborg

Siemens spanske vindmøllevirksomhed, Siemens Gamesa, fyrer 600 medarbejdere i Aalborg og omplacerer 130.

600 medarbejdere på vindmølleproducenten Siemens Gamesa Renewable Energy fra fabrikken på Aalborg Havn fyres, mens 130 omplaceres.

Årsagen er ændringer i markedsforhold og en øget konkurrence, der er gået hårdt ud over Siemens Gamesas.

- Det er nødvendigt at tage dette svære skifte, for at vores forretning kan forblive konkurrencedygtig og bedre i stand til at reagere på skiftende efterspørgsel fra vores kunder, siger kommunikationschef hos Siemens Gamesa, Jan Kristensen. 

Læs også Borgmester om massefyring: - Vi kan hurtigt få de 600 i arbejde igen

Siemens Gamesa har for nyligt fremvist et skuffende regnskab fra andet kvartal, der viser fald i ordrebogen på 20 procent sammenlignet med sidste år. 

- Vi er kede af det på de mange medarbejderes vegne og håber på, at vi med et tæt samarbejde med Aalborg Kommune hurtigt kan få folk videre i beskæftigelse, siger Jan Kristensen. 

Ændringerne træder i kraft per 30. september 2017, hvor de 600 medarbejdere forventes afskediget, mens 120 andre bliver omplaceret.

Det er ikke første gang, at Siemens foretager nedskæringer i deres vindmølleafdelinger, da de fyrede 150 medarbejdere i Siemens Wind Power i januar. 

Læs også Siemens fyrer 150 medarbejdere

Vingefabrikken i Aalborg har i alt 2100 ansatte.

Siemens Gamesa er ifølge konsulentfirmaet FTI verdens næststørste vindmølleproducent med en markedsandels på 13,2 procent. De bliver kun overgået af Vestas med 15,8 procent.