Op til jul er der langt flere kunder end normalt i Salling. Især ekspedienterne, der pakker gaver ind, og delikatessen har travlt.
- En gennemsnits-pakke tager 1,5 minut, tror jeg, fortæller Mette Reichstein, der i november og december har stået ved disken ved gaveindpakningen i Salling.
Det er især her i de sidste dage inden jul, at der er tryk på kedlerne. Inden hendes arbejdsdag er omme, regner hun med at have pakket et par hundrede gaver ind til de mange kunder, der kommer fra nær og fjern.
- Man kan godt mærke, at kunderne er lidt stressede. Her er lidt pres på med at nå det hele, men de er megasøde, venlige og imødekommende. De forstår godt, at vi ikke kan gøre det hurtigere, end vi gør, siger hun.
Og tit køber kunderne mere end en ting, der skal pakkes ind.
- Ofte så er det tre-fire stykker, de kommer med, uddyber Mette Reichstein.
Man kan godt mærke, at kunderne er lidt stressede. Her er lidt pres på med at nå det hele, men de er megasøde, venlige og imødekommende.
Det stemmer meget godt overens med den næste kunde ved pakkestationen. Hun har i dag købt tre julegaver, men kun en af dem har hun købt i Salling, og den skal pakkes ind.
- I dag var det kun tre julegaver, så nu mangler jeg kun at købe én mere, siger Najerh Sazadh.
Hun synes, juleshoppingen har været god - for hun havde regnet med, at der ville være endnu flere mennesker.
- Men det var ikke så galt, siger hun.
Mad i en lind strøm
Der er travlt med julegaver på øverste etage, og på nederste etage i delikatessen har man travlt med at lange julemad over disken.
- I dag er alle simpelthen kaldt ind på arbejde; kun to har fået lov til at kunne holde fri, fortæller slagtermester i Salling, Peter Vinge.
Han estimerer, at der er mindst dobbelt så mange kunder i delikatessen som normalt - måske næsten tre gange så mange. Så det er vigtigt, at der er mandskab nok til den store arbejdsopgave.
- Kunderne skal have lige nøjagtig det, de gerne vil have, og de skal stadig have den bedste service i Salling, som vi giver på en helt almindelig lørdag eller søndag, understreger slagtermesteren.
Det er både sild, karrysalat og medister, der er i høj kurs hos kunderne – men også julestegen kommer mange forbi for at hente i de sidste dage op jul. Og det kan skabe kø. Flere venter på at kunne afhente deres and. En af dem er Henriette Lyngholm Sørensen fra Vester Hassing.
- Vi køber andesteg, og så køber vi også en flæskesteg. Det er for at være sikker på, at vi får en and af rigtig god kvalitet. Vi er vant til at handle her, men har ikke købt and her før, forklarer hun.