Foto: TV2/Nord

Silkeborg om Helenius-aftale: - Vi har brug for det, han er god til

Silkeborgs sportschef er glad for at have fået Nicklas Helenius på holdet, og forventer at lejeaftalen bliver til et længerevarende bekendtskab.

Nicklas Helenius er - igen - fortid i AaB. Det står fast efter at den tidligere topscorer torsdag skrev under på en etårig lejeaftale med Silkeborg IF. Når lejeaftalen udløber gør Helenius' kontrakt med AaB det også, at så kan han frit skrive kontrakt med Silkeborg eller andre klubber.

- Jeg ser Silkeborg IF som en god mulighed for at få gang i fodboldkarrieren igen, og jeg glæder mig helt vildt. Nogle gange har man som fodboldspiller brug for at nye øjne ser på en. Jeg var havnet i en situation, hvor jeg ikke rigtigt passede ind i AaB's taktiske filosofi, og sådan er det nogle gange i fodbold. I Silkeborg får jeg en frisk chance, siger Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius blev i 2013 solgt til Premier League-klubben Aston Villa, men vendte året efter tilbage til AaB. Den tidligere topscorer havde fast spilletid i Superligaen, men han har aldrig fundet tilbage til sit gamle niveau, og for fortsat at have spilletid blev han i forårssæsonen 2016 lejet ud til SC Paderborn i den tyske 2. Bundesliga. 

Læs også Helenius udlejes til Silkeborg I.F

I den indeværende sæson har Helenius både startet inde, og har lavet et par indhop, men med den forventede tilgang af peruvianske Edison Flores, så det småt ud med spilletid for den tidligere så målfarlige nordjyde, der nu skifter byen ved Limfjorden ud med Silkeborg og de mange søer.

- Jeg har haft gode samtaler med Peter Sørensen, og han kan bruge de evner, jeg har. Det har været en vigtig faktor i min beslutning, forklarer Nicklas Helenius.

Sportschef i Silkeborg IF bekræfter den udtalelse:

- Vi er glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med Nicklas. Vi har brug for det, han er god til, og han har behov for spilletid. På den måde er vi til gensidig hjælp for hinanden. Han passer godt ind i vores spillestil, og han passer godt ind i den trup, vi råder over. Vi glæder os til at se ham i den røde trøje.

Nicklas Helenius træner første gang i Silkeborg torsdag klokken 10.30.

Læs også Medie: Helenius forlader AaB