LIGE NU:

Silobrand i Aalborg Øst

En brand i en træbearbejdningsvirksomhed sendte onsdag formiddag Nordjyllands Beredskab til industrikvarteret i Aalborg Øst.

En uheldig men desværre ikke uvant situation satte onsdag formiddag en kædereaktion i gang, der førte til en bygningsbrand i en silo på Skjernvej i Aalborg Øst.

Indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Nils Eltzholtz oplyser til TV2 Nord, at branden opstod som en reaktion på en arbejdsproces i en træbearbejdningsvirksomhed.

- Der var gået ild i nogle træspåner, hvilket betød, at ventilationssystemet blev fyldt med røg og gløder, som vi er i gang med at skille ad nu og så få slukket. Det træ, de skærer i, kan godt undervejs blive varmt, og fordi der er det her udsugningsanlæg på, så hvis der bare kommer nogle få gløder med op, kan det give anledning til at tænde noget mere – en slags kædereaktion, hvor den ene ender med at tænde den næste.

Og selvom der ikke var nogen tilskadekomne i forbindelse med branden, kommer det dog ifølge indsatslederen til at få store betydninger for den fremtidige drift i virksomheden.

- De kan jo ikke bruge de maskiner, før der er en udsugning for dem, der er også andre hensyn der skal tages – arbejdsmiljømæssigt. Hvilke konsekvenser, det kommer til at få, vides endnu ikke. Måske de kan genbruge systemet og har noget på lageret til dem, der skal reparere det. De kan også være, at de har en mere midlertidig løsning, de kan gøre brug af, fortæller Nils Eltzholtz.