LIGE NU:

Skal du med? Fond fejrer fødselsdag med 4.300 gratis biografbilletter

I anledning af sin 140 års fødselsdag udbyder Egmont-fonden 4.300 gratis biografbilletter i Aalborg til forestillinger den 15. maj.

Der findes mange måder at fejre sin fødselsdag på, men når man som fond fylder 140, rækker kager og balloner ikke længere.

Derfor inviterer Egmont, Danmarks største mediekoncern, danskerne i biografen den 15. maj. I alt bliver 45.000 billetter udbudt kvit og frit - og i Aalborg er 4300 gratis billetter at få del i til biograferne i Kennedy Arkaden og City Syd.

Fødselsdagsbilletter til Nordisk Film Biografer den 15. maj bliver frigivet tirsdag 8. maj klokken 10. Det er muligt at reservere to gratis billetter per person til alle filmforestillinger, der starter i tidsrummet fra klokken 15.30 til 19.30 den 15. maj. Der vil være billetter til alle aktuelle forestillinger, lige fra komedier og børnefilm til dramaer og action.

Billetterne reserveres efter "først til mølle-princippet", og nærmere detaljer kan fra 1. maj findes på www.egmont.dk.

Fra trykkeri til mediekoncern

Egmont blev grundlagt den 15. maj 1878 af den dengang blot 17-årige typograf Egmont Harald Petersen. Han lånte startkapital af sin mor, som pantsatte alt, hvad hun havde, så sønnen kunne købe en trykpresse.

Siden har det lille trykkeri udviklet sig dramatisk. I dag ejer Egmont Nordisk Film og de tilhørende biografer, og erhvervsfonden udgiver magasiner og står bag bogforlag som Lindhardt og Ringhof. Egmont omfatter også online-butikker, computerspil, digitale medieplatforme og streaming-kanaler, ligesom det leverer public service til TV 2 i Norge. 

Egmont er en fond, så hele overskuddet går til at videreudvikle medierne samt til at hjælpe børn og unge, der har det svært.