Skoleelever skal have undervisning i deres egen bæredygtige køkkenhave

Eleverne på Frejlev Skole skal have undervisning i skolens egen bæredygtige køkkenhave.

Der er lavet en regnvandsopsamlingsø i den gamle brandtank, højbedene er lavet i lærketræ og hønsene er økologiske som alt andet. Frejlev skole går all-in på bæredygtighed i deres nye undervisningshave, hvor eleverne skal have bærdygtigheden ind i timerne.  

- Der lærer de, at man skal passse på sine ressourcer. Man skal passe på det madaffald man har, for det kan genanvendes. Man skal passe på, at man hele tiden tænker sig om, siger naturfagslærer Henrik Jensen, der er tovholder på projektet.   

Haven kan indgå i undervisningen i en lang række fag. Selve planlægningen er lavet af elever i matematik og naturfag. To andre elevprojekter har stået  for at få vindmøller  og solceller op. Udover at lære om havens cyklus og at få noget til at gro, skal afgrøder og høns naturligvis bruges i madkundskab. 

- De store skal jo måle fysik på energiproduktionen, både på vindmøllerne og på solcellerne. De lidt mindre skal finde ud af, at høns kan altså spise en hel del, og det der kommer ud af dem kan bruges til noget gødning. Mellemgruppen skal holde dyrkningen i gang, siger Henrik Jensen.

Målet er at der ikke må tilføres noget i haven, den skal være sit eget kredsløb. Det eneste der kommer ind er madrester til hønsene.


Seneste nyt

fra Nordjylland