00:41

Skyderi i Aalborg: Fem mænd varetægtfængslet for forsøg på mord

De fem mænd, der tirsdag aften skød mod både en bil og en lejlighed i Aalborg Øst, er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Efter et sandt maraton-grundlovsforhør ved Retten i Aalborg onsdag eftermiddag er de fem mænd, der tirsdag aften skød mod både en bil og en lejlighed på Vildsundvej i Aalborg Øst, blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet leder nu efter en sjette medgerningsmand, der var med i bilen, men stak af inden mødet med politiet.

Mændene er udover forsøg på manddrab og forsætlig fareforvoldelse også sigtet for at have været i besiddelse af et ulovligt våben.

Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg. 

Læs også Fem mænd anholdt efter skyderi i Aalborg

- Det har ikke været meningen, at mændene ville skyde mod lejligheden. Deres mål var en BMW og den 30-årige mand, der sad i bilen, siger Thomas Klingenberg, der betegner episoden som et opgør i det kriminelle miljø.

Mændene skød mod BMW'en, men cirka 28 haglskud ramte helt forkert, nemlig et vindue på en ejendom tæt ved. I lejligheden bor en 55-årig kvinde, der intet havde med opgøret på gaden at gøre.

Efter skyderiet forsøgte mændene, der alle er mellem 20 og 25 år og fra Aalborg-området, at stikke af fra politiet. Men på Pontoppidanstræde ramte bilen en lygtepæl, og en af de seks mænd i bilen stak af. Derfor er kun fem sigtet videre indtil videre. Og ifølge Thomas Klingenberg er de alle kendte af politiet for andre lovovertrædelser. 

Læs også Beboer i beskudt lejlighed: Jeg tør ikke blive

- Jeg kan ikke komme ind på, hvad de er blevet straffet før, men ja, vi kender de unge mænd, siger Thomas Klingenberg.

To af de fængslede, en mand på 20 år og en mand på 25 år, har kæret varetægtsfængslingen.