Foto: Joakim Brader

Slut med behandling på gaden: Specialtandplejen i Aalborg får nye klinikker

Torsdag blev tre nye klinikker under Specialcenter for Voksentandplejen indviet i Aalborg.

Ældre og personer med handicap kan se frem til bedre forhold og kortere ventetid, når de bestiller en tid ved en specialtandlæge i Aalborg.

Specialcenter for Voksentandplejen indviede torsdag nemlig hele tre nye klinikker i Aalborg, der er særligt handicapvenligt indrettet med nye faciliteter og rummelige lokaler hvor kørestolsbrugere har masser af plads at manøvrere på.

- Det kommer til at betyde rigtig meget for specielt ældre og borgere med handicap. Vi får nogle langt bedre behandlingsfaciliteter, og dermed kan vi lave en bedre kvalitet af tandplejen, siger Mai-Britt Iversen (Socialdemokratiet), der er rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

00:43

Tre nye tandlægeklinikker indviet

Luk video

TV2 Nord fortalte i november sidste år om hvordan handicappede kunne risikere at skulle modtage behandling på gaden, fordi adgangsforholdene til Aalborg Tandplejeteams klinik på Boulevarden i Aalborg var så dårlige at kørestolsbrugere ikke kunne komme ind. Der var nemlig ingen elevator i ejendommens opgang.

En af dem, der måtte behandles på gaden var Ulla Ringgren, der på grund af sin rygmarssygsom sidder i el-kørestol og dermed umuligt kunne komme op i klinikken på 1. sal og derfor måtte behandles på gaden.

- Jeg er lykkelig for, at tandlægen er med på at behandle mig hernede på gaden, men mange forbipasserende tror, at der er tale om skjult kamera, sagde Ulla Ringgren Nielsen dengang til TV2 Nord.

Læs også Tandbehandling på åben gade

Den tid er forbi nu, og udover ikke at skulle behandles på gaden kan ældre og handicappede også se frem til kortere ventetid.

- Vi har haft lang ventetid på behandling, og derfor har vi haft brug for at få udvidet vores klinikker, så vi kan tilbyde behandlig til borgerne hurtigere også, siger Maiken Bagger, der er leder for Specialcenter for Voksentandplejen