02:16

Det har indtil været videre været svært for lægerne i Aalborg Kommune at finde ud af, hvor i kommunen de kunne sende deres patienter. Lægerne har ikke haft et overblik over Aalborgs mange sundhedstilbud, men det skal en ny hjemmeside målrettet lægerne nu gøre op med.

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Slut med bøvl: Nu kan læger hurtigt finde sundhedstilbud til patienter

En ny hjemmeside skal gøre det enkelt for lægerne i Aalborg Kommune at finde de kommunale sundhedsindsatser, der passer til patienterne.

Det vrimler med social- og sundhedstilbud i Aalborg Kommune, der kan hjælpe borgerne med behandling af psykiske og fysiske sygdomme.

Faktisk findes der mere end 90 sundhedstilbud i kommunen, men det er de praktiserende lægers ansvar at henvise patienterne til det rigtige tilbud. Og det har ikke været en nem opgave, for lægerne har ikke haft et overblik over de mange social- og sundhedsindsatser.

Patienterne har simpelthen ikke fået de tilbud, de havde gavn af.

Pernille Hylleberg, praktiserende læge

- Nogle af patienterne fik simpelthen ikke de tilbud, de havde gavn af. Jeg vidste ikke, det var der, og så skal de selv i gang med at søge efter det. Og hvordan skal patienterne dog vide, at tilbuddet eksisterer, når lægen ikke ved det, siger Pernille Smalbro Hylleberg, praktiserende læge hos Lægerne Aabos Plads i Aalborg.   

Pernille Hylleberg tog derfor initiativ til den nye sundhedshjemmeside, der som den første i Danmark er målrettet lægerne. Hjemmesiden giver et hurtigt overblik over social- og sundhedsindsatserne, så lægerne ved, hvor de kan sende patienterne hen.

- Jeg synes, det er så dejligt, at hjemmesiden er kommet op og køre. Jeg synes, det er stort, at Aalborg Kommune har taget idéen til sig og brugt ressourcer på at lave den her hjemmeside, siger Pernille Hylleberg.

Sådan ser forsiden ud på den nye hjemmeside, der hurtigt skal guide lægerne ind til det rigtige sundhedstilbud.  Foto: Aalborg Kommune

Kommune og læger har samarbejdet om hjemmesiden

Bag hjemmesiden ligger et kæmpe arbejde, der har foregået over flere måneder. Aalborg Kommune har arbejdet intenst på at identificere de mange sundhedstilbud og har været i tæt dialog med lægerne i Aalborg om at udvikle hjemmesiden, så det blev nemt for lægerne at tilgå den. 

- Jeg glæder mig simpelthen som et lille barn, til at vi kommer i gang med den her hjemmeside. Det her er første gang i Danmark, at man laver sådan et tilbud. Jeg kan allerede høre, at lægerne er meget tilfredse, og jeg er sikker på, at borgerne også bliver rigtig glade for den, siger Mads Duedahl (V), rådmand i Kultur- og Sundhedsforvaltningen i Aalborg Kommune.  

Men hvorfor kommer en sådan løsning først nu? 

- Det kan man spørge sig selv om. Det er nok mest fordi, at det kræver mange ressourcer og sætte det op. Vi har siddet i fire forskellige forvaltninger og arbejdet med at identificere 90 forskellige tilbud. Det kræver ressourcer at holde siden opdateret, så jeg synes bare, at vi skal være glade for, at det arbejde er overstået, siger Mads Duedahl.

Nu håber Pernille Hylleberg, at hun fremover kan sende sin patienter det helt rigtige sted hen.  

- I forbindelse med hjemmesiden har jeg fundet ud af, at der rigtig mange tilbud, jeg ikke vidste fandtes. Og det er rigtig glædeligt, for jeg ved, der er en masse patienter, der kan have gavn af det, siger Pernille Hylleberg.

Du kan som borger også selv undersøge social- og sundhedsindsatserne. Hjemmesiden hedder sundhedstilbud.aalborg.dk