Seneste nyt:

Slut med lovligt gaderæs-koncept i Aalborg

Et forsøg på at få flere væk fra det ulovlige gaderæs og ind på lovlige baner er slået fejl for Racedays.dk og Aalborg Kommune.

Siden 2014 har fart- og benzinglade mænd og kvinder kunnet dyste mod hinanden i gaderæs på Aalborg-banen - ganske lovligt som det første sted i Danmark. Da begyndte samarbejdet mellem Aalborg Kommune og organisationen Racedays.dk for få det farlige ræs væk fra gaderne og ind i rammer, hvor risikoen for at komme til skade er væsentligt mindre.

Flere initiaver er siden da blevet afprøvet, og seneste i rækken, "Back to basic" går i al sin enkelhed ud på at få det lovlige ræs til at ligne det ulovlige til så lave en pris som muligt.

Men efter bare tre "Back to basic"-gaderæs på banen, senest i fredags den 7. juli, har Racedays.dk besluttet sig for at nedlægge det. Det meddeler de i en pressemeddelelse. 

- Konklusionen på vores arrangement i fredags er, at det ikke var nogen succes. Vi havde det laveste antal deltagere nogensinde, hvilket altså giver Racedays.dk et markant underskud. Ydermere fik vi underretninger om, at der stadig var meget gang i det ulovlige gaderæs fredag aften, skriver Racedays.dk.

Konceptet var ellers blevet udviklet efter ønske fra gaderæsmiljøet i Nordjylland, så de fik bedre asfalt, bedre tilskuerforhold, billigere kørepriser og mindre mulighed for at blive målt og vejet. Men det viste sig alligevel ikke at være opskriften på succes.

Derfor er "Back to basic"-ræsene nu kørt i garage, og for eftertiden vil Racedays.dk kun have arrangementer, hvor der bliver målt tid og hastighed, og hvor køreprisen igen starter ved 100 kroner. Noget, der gerne skulle give deltagerne i DM i streetrace noget at køre for, når der er 10 point på højkant i konkurrencen. 

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden