02:21

Sommerferien for de mange nordjyske skolebørn er i år ganske anderledes end planlagt, men ikke nødvendigvis kedeligere. Folketinget har bestemt sig for at dele en pulje penge ud til netop børn og unge, så de ikke går og keder sig. Og TV2 Nords reporter Malthe Birger Jensen er taget til Trekanten i Aalborg Øst, hvor der her til aften vist ikke bliver anledning til at kede sig

Sommer på Runderen: Folketingets penge falder i god jord

Folketinget har delt en pulje af penge ud til aktiviteter for børn i sommerferien. For på grund af corona er mange af de sædvanlige aktiviteter aflyst. I Aalborg Øst har pengene skabt nye aktiviteter.

Sommerferien for de mange nordjyske skolebørn er i år ganske anderledes end planlagt, men ikke nødvendigvis kedeligere. Folketinget har bestemt sig for at dele en pulje penge ud til netop børn og unge, så de ikke går og keder sig.

Et af de steder, der har modtaget penge er Trekanten i Aalborg Øst. TV2 Nords reporter var mandag aften på besøg for at mærke stemningen, og det så ikke ud til, at der var et eneste barn, der kedede sig. 

Læs også Se video: Sæl fødte i nat

Midlerne er gået til etablering af et street-miljø, og mandag var det danskworkshops og et indspilningsstudie til rap-musik, der var aktivitet ved. Jens Michael Østergaard, der er trommeslager og pædagog stod for indspilningsstudiet, som flere børn var samlet omkring. 

Noget ekstra sjov i en mærkelig sommer

- Musik er fantastisk – men det skal jeg jo synes, siger han med et grin og fortsætter:

- Men lige herude tror jeg, det er en trend; de her skønne børn og unge mennesker, de har længe gerne villet musik og de har haft smagspørve på en workshop tidligere i skoleåret. Og så har vi denne gang haft mulighed for at tilføje musik som en del af hele programmet herude, forklarer han. 

Hvorfor vigtigt?

- For de fleste har det været en alternativ sommer i form af, at vi har andre omstædnigheder. Måske er familieturen blevet aflyst og generelt har skoleåret været underligt. Så vi tænkte, at vi kunne give de her børn noget, som kunne opveje for den her sommer, siger han. 

Læs også Camping hitter: Per har bygget en campingvogn, der vækker opsigt

- Jeg føler mig glad

En af dem, der har glæde af det nye indspilningsstudie er 11-årig Adam. Han er godt tilfreds med faciliteterne.

- Fordi at man kan prøve noget nyt. I stedet for at synge kan man rappe, og det er det, der trender lige nu, siger han.

- Jeg føler mig glad, og at jeg kan udrette noget. Jeg føler bare WOW – hvordan kan det komme ud af mig, fortæller han.