Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Sov fra brandalarm: Ung kvinde glemte pizza i ovnen

Det er en dårlig idé at varme mad efter en bytur. Torsdag morgen måtte naboer tilkalde brandvæsenet, da en pizza var glemt i ovnen hos en ung kvinde.

En brandalarm og naboer, der stod og hamrede på døren var ikke nok til at vække en ung kvinde i 20’erne, da der torsdag morgen kom røg fra hendes lejlighed på Holbergsgade i Aalborg.

Kvinden havde været i byen, og da hun kom hjem, ville hun varme en pizza i ovnen. Men hun faldt i søvn og glemte pizzaen, som blev forbrændt og udviklede kraftig røg. Brandalarmen gik i gang, men også den sov kvinden fra.

Heldigvis hørte flere af naboerne brandalarmen, og de tilkaldte Nordjyllands Beredskab, der modtog anmeldelsen klokken 06.35 i morges. Den forbrændte pizza udviklede sig aldrig til brand, og ingen kom til skade ved røgudviklingen.

- Det er desværre en klassiker i Aalborg, at unge mennesker kommer hjem fra byen og er sultne, og så vil de varme noget mad, siger Bent Pedersen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Set flere gange før

Et kig i TV2 Nords arkiver viser, at der ofte er historier om folk, der glemmer, at de er ved at lave mad. Det drejer sig blandt andet om et hvidløgsflute, der fik alt for meget, en omgang stegt flæsk, der blev alt for stegt, og en historie meget lig den i dag med en pizza glemt i ovnen

Det kan de genkende hos Nordjyllands Beredskab, som derfor kommer med en reprimande:

- Det skal tages aldeles alvorligt det her. Har man fået noget at drikke, og er man sulten, så må man tage en rugbrødsmad. Man skal ikke begynde at varme noget i hverken ovn, komfur eller mikrobølgeovn. Det kan vi ikke sige nok gange, siger Bent Pedersen fra Nordjyllands Beredskab.