LIGE NU:

Sporarbejde: DSB har mistet hver fjerde passager fra Aalborg til Aarhus

Strækningen Aalborg - Aarhus har været hårdt ramt af sporarbejde i 2018. Det kan mærkes i togene, hvor 25 procent af passagererne er forsvundet.

Det er nok ikke lige til at se det i dag, den 23. december, men der er kommet færre passagerer i togene på strækningen mellem Aalborg og Aarhus. Hver fjerde passager har nemlig fravalgt toget siden i sommer. 

Passagererne har fundet andre alternativer, fordi strækningen mellem Aalborg og Aarhus har været ramt af sporarbejde af flere omgange siden marts i år. Sporarbejdet skulle være færdig i november, men er nu forlænget til februar 2019. 

- Sporarbejde er jo en nødvendighed, ligesom vejarbejde, men det er klart, at det er en gene, mens det står på. DSB's slogan er: "Du kan køre med os", og det lægger jo op til, at man også kan finde alternativer, og det ved vi, at der er mange, der gør, når der er sporarbejde, siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

Flere GoMore-passagerer

Det er Banedanmark, der står for sporarbejde og vedligeholdelse af togskinner. Sporarbejdet er for det meste blevet placeret i perioder, hvor det ikke påvirker så mange, men der har også været perioder i løbet af det sidste halve år, hvor der har været togbusser hele døgnet.

- Vi forsøger at få Banedanmark til at planlægge sporarbejde om aftenen og i ferier, men vi ved også, at selvom vi laver alternativer med for eksempel togbusser, så vil nogen fravælge toget i den periode, hvor sporarbejdet står på, siger Tony Biskeskov.

quote Vi forventer, at de fleste vender tilbage igen, når sporarbejdet er slut.

Tony Biskeskov, Informationschef, DSB

Det kan mærkes hos samkørselsfirmaet GoMore. Her er passagerantallet på strækningen Aalborg - Aarhus steget i samme periode, som det er gået ned hos DSB. 

GoMore har i foråret oplevet en stigning på 42 procent i antallet af passagerer mellem Aalborg og Aarhus. I efteråret er stigningen på 22 procent på strækningen. Samtidig er der flere dage i løbet af efteråret, hvor GoMore har haft ekstraordinært mange passagerer, fordi der har været sporarbejde eller arbejdsnedlæggelse hos DSB.

De nye kunder hos GoMore ærgrer Tony Bispeskov, men han forventer ikke, at de er tabt for evigt:

- Det er rigtig mange, og det er noget, vi er kede af, men vi forventer også, at de fleste vender tilbage igen, når sporarbejdet er slut, siger Tony Bispeskov fra DSB.

Sporarbejdet er udsat til den 4. februar, fordi et nyt sikringsanlæg skal testes mellem Hobro og Langå. I perioden 29. januar – 2. februar vil der blive indsat togbusser på strækningen.

160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

40_percent

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

Til forsiden

Til forsiden