LIGE NU:

Stine Rex har løbet sig til tre danmarksrekorder på et år: - Jeg overvejede at give op

Superløberen Stine Rex har gjort det igen. For tredje gang i år, slår hun danmarksrekord, men denne gang var det ikke uden problemer.

Den nordjyske superløber Stine Rex har gjort det igen. For tredje gang i år slår hun danmarksrekord i ekstremløb.

Denne gang begav hun sig for første gang nogensinde ud i et 48 timers løb, som foregik i Florida, men hun var ikke mere end lige kommet i gang, før hun overvejede at kaste håndklædet i ringen.

quote Jeg fatter ikke, hvordan jeg kunne slå den rekord, med alt det der var imod mig

Stine Rex, ekstremløber

- Tanken om at skulle være i gang i 48 timer virkede uoverskueligt, og jeg tænkte, det var den dummeste idé nogensinde, siger Stine Rex.

Stine Rex fortæller, at hun altid spiser på McDonald's aftenen inden, hun skal løbe, fordi hun er sikker på, at hun ikke kan blive syge af deres mad. Men denne gang skiftede hun og familien den gyldne måge ud med en anden restaurant. Det resulterede i at Stine Rex og manden Dan fik madforgiftning.

30 toiletbesøg på 24 timer

På 48 timer skulle Stine Rex løbe ruten på en kilometer så mange gange som muligt, og heldigvis måtte hun holde alle de pauser, hun ville.  

Pauserne foregik dog mest på toilettet. Det første døgn måtte Stine Rex nemlig på toilettet omkring 30 gange.

- Min mave var en stor ballon. Det gjorde så ondt. Jeg tænkte hele tiden på, hvilken undskyldning jeg skulle komme med, når jeg skulle forklare folk, at jeg ikke havde gennemført løbet, siger Stine Rex.

De mange forklaringer og undskyldninger, som Stine Rex kom frem til, blev ikke nødvendige. Da hun havde løbet i 24 lange timer, vendte det nemlig, og pludselig havde hun ikke så ondt i maven mere.

Slog rekord med 9 kilometer

På trods af de mange smerter, lykkedes det for Stine Rex at gennemføre løbet, og hun fik også, hvad hun var kommet for – nemlig sin tredje danmarksrekord på et år.

quote Jeg er vanvittig stolt. Især fordi jeg kunne hive op i mig selv, selvom alle odds var imod mig

Stine Rex, ekstremløber

- Jeg fatter ikke, hvordan jeg kunne slå den rekord, med alt det der var imod mig, siger Stine Rex.

På de 48 timer løb Stine Rex 335 kilometer, og det betyder, at hun har slået den forhenværende danmarksrekord med 9 kilometer.

- Jeg er vanvittig stolt. Især fordi jeg kunne hive op i mig selv, selvom alle odds var imod mig, siger Stine Rex.

Stine Rex har ikke i sinde at løbe et 48 timers løb igen, men hun satser på at deltage til VM i Frankrig i det nye år, hvor den står på et 24 timers løb..

Videoen herunder er optaget af Stine Rex' mand, da hun kommer dansende i mål.