LIGE NU:

Stor livsstilsmesse for seniorer: Inspiration til livet på pension

På livsstilsmessen Mulighedernes Dag med over 40 udstillere kunne det ældre publikum lade sig inspirere til det gode seniorliv.

Ægteparret Jenny og Jørgen Hansen på henholdsvis 70 og 72 år er taget på inspirationstur på livsstilsmessen Mulighedernes Dag i Aalborg Kongres og Kultur Center.

- Nu er vi jo blevet ældre, og så må vi se, hvad sådan noget kan byde på. Så derfor er vi kommet til messen for at se, hvad der er - få inspiration til nogle rejser måske. Det ville da være dejligt, lyder det fra ægteparret.

De søger nye muligheder til at udfylde tiden som pensionister, og samtidig er de en del af den gruppe af ældre, der udgør en større og større del af danskernes befolkning.

150.000 flere personer over 80 år

Danmarks Statistiks seneste befolkningsfremskrivning viser, at primært de allerældste bliver flere og flere. Alene gruppen af over 80-årige forventes at vokse med 150.000 personer i løbet af de næste ti år - svarende til 58 procent flere end i dag.

Og det er netop det grå guld, som messen Mulighedernes Dag forsøger at ramme.

- Vores formål er at samle borgere i og omkring Aalborg til en hyggelig´, spændende og oplevelsesrig dag. Her kan man blive inspireret og få præsenteret en bred række af produkter og serviceydelser, der både giver glæde og støtte i hverdagen, lyder det fra Anni G. Walther, formand i Ældre Sagen Aalborg, der står bag Mulighedernes dag i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Blandt udstillerne er Livsstilshøjskolen Gudum fra Vestjylland, og de har øje for den voksende gruppe af ældre.

- Vi har faktisk en stor kundegruppe i den aldersklasse der, så den er særdeles aktuel for os, fordi det er en gruppe af befolkningen, som har masser af ressourcer og et ønske om at få en indholdsrig seniortilværelse, siger udstiller og forstander ved Livsstilshøjskolen Gudum, Solvejg Krarup.

Højskoleophold, kunst, rejser og el-scootere

På messen præsenterer mere end 40 udstillere de mange muligheder, der findes inden for hjælpemidler, sundhedstilbud, sociale netværk og pleje.

Jenny og Jørgen Hansen, der har været vant til at leve et aktivt liv, er særligt på jagt efter oplevelsestilbuddene.

- Og derfor er det jo fint, at man bare kan springe over det, man ikke lige har behov for. Men det er også fint at se, hvad der er af muligheder senere hen, lyder det fra Jørgen Hansen.

Og særligt et tilbud ender med at tiltrække 72-årige Jørgen Hansens opmærksomhed. Et robotbygningskursus for seniorer hos Ældresagen i Aalborg.

- Jeg skal lige se i kalenderen, men jeg skal være med til at bygge robotter og styre robotter. Helt sikkert. Det er virkelig nummer et tilbud i dag, siger Jørgen Hansen med et smil.

Det er i år første gang, at Ældre Sagen Aalborg arrangerer Mulighedernes Dag