Foto: Nordjyllands Beredskab

Stor ros til bilister på E45: - Det er bare flot

Efter et uheld på E45 tæt ved Aalborg var bilisterne hurtige til at køre ud til hver sin side, og de banede dermed vejen, så et udrykningskøretøj kunne komme frem til en ulykke.

- Det er et højt køretøj, det er et langt køretøj, og det er også et bredt køretøj. Vi fylder rigtig meget i landskabet og på vejene, når vi skal forbi.

Sådan siger Per Vedsted, der er chefvagt ved Nordjyllands Beredskab, når han fortæller om vigtigheden i, at et udrykningskøretøj kan komme hurtigt frem i trafikken, når der er sket et uheld.

Det er bare flot, når alle trækker ud til samme side og laver et fuldstændig klart spor til os. Der kan man kun tage hatten af og sende en stor tak til alle bilister

- Per Vedsted, der er chefvagt ved Nordjyllands Beredskab

- Jo før vi er fremme, jo bedre er det. Det er jo sjældent, at vi bliver kaldt ud, hvis ikke det er en akut situation. Det kan for eksempel være menneskeliv, som er på spil, siger han og fortsætter:

- Derfor er det enormt vigtigt, at bilisterne skaber plads til os.

Og netop det var, hvad der skete skete i morges, da to uheld med flere involverede biler skabte kø på motorvejen tæt ved Aalborg.

Derfor roste Nordjyllands Beredskab morgens bilister på deres facebookside.

01:40

Der er stor ros til morgenens bilister fra Nordjyllands Beredskab.

Luk video

- Det er bare flot, når alle trækker ud til samme side og laver et fuldstændig klart spor til os. Der kan man kun tage hatten af og sende en stor tak til alle bilister, siger chefvagten.

Egentlig er det kun i Tyskland, at bilerne SKAL bane vej for udrykningskøretøjer ved at køre ud i nødsporet. I Danmark bliver der kun lavet forsøg med netop den metode.

Læs også Kaos i morgentrafikken: To uheld på E45 skabte kilometerlange køer

Men for Nordjyllands Beredskab er det underordnet, om det er det ene eller det andet spor, som er ledigt – bare de kan komme forbi.

- Det, som er vigtigt for os er, at der bliver skabt plads, så vi kan komme forbi. Men det er klart, at der også er nogle retningslinjer. Men heldigvis har vi et forsøg fra Fyn, der indikerer, at vi måske kan bruge den her metodik. Så vi afventer med stor spænding, hvad resultatet bliver af den undersøgelse, og hvad der skal ske fremadrettet.