En 20-årig mand, der onsdag forsøgte at røve to pakker cigaretter fra Rema lige over for politigården, er røget i fængsel i otte måneder. Foto: Sophie Schou

Straksdom: Forsøgte at røve Rema og røg direkte i fængsel

En 20-årig mand, der onsdag forsøgte at røve to pakker cigaretter fra Rema lige over for politigården, er røget i fængsel i otte måneder.

Det blev et begivenhedsrigt døgn for en ung mand, da han inden for mindre end 24 timer formåede at blive anholdt hele to gange, præsenteret foran en dommer og ryge direkte i fængsel.

Og med en fængselsdom på otte måneder må man formode, at der nu er lidt ro på den 20-årige mand, der natten til onsdag først blev anholdt og sigtet for gadeuro og for at slå ud efter en politimand.

Læs også 22-årig forsøgte at røve Rema: Smækkede brosten på disken og truede med at hente kniv

Umiddelbart efter han blev løsladt, blev han så anholdt igen. Det skete lige over for politigården i Aalborg, hvor han havde forsøgt at røve sig til to pakker cigaretter i Rema 1000. Da den unge mand i forvejen var kendt af politiet og havde en reststraf til at stå "på kontoen", så gik politiet efter at få den unge mand fængslet med det samme. Det lykkedes, idet manden få timer efter anden anholdelse, sad i retten og fik en såkaldt straksdom. Han modtog dommen på otte måneders ubetinget fængsel.

Straksdom

En straksdom er en dom, der afsiges meget kort tid efter en anholdelse, normalt til afsoning umiddelbart efter. Forudsætningerne er, at sagen anses som fuldt belyst i forhold til faktuelle oplysninger og eventuelle vidneudsagn, og at gerningsmanden aflægger uforbeholden tilståelse og tager imod dommen.