På busturen fra Guatemala City til Mexico skulle alle passagerer have mundbind på. Turen tog adskillelige timer. Foto: Privatfoto

Strandet i Mellemamerika: Rejsen hjem er booket men...

Efter flere dages uvished har Mathilde Baisgaard Bech fra Gudumholm booket en rejse hjem. Alligevel er rejsen forbundet med stor usikkerhed. For meget kan endnu nå at gå galt, inden hun lander i Danmark.

Fredag morgen dansk tid bragte vi på TV2 Nord historien om 21-årige Mathilde Baisgaard Bech fra Gudumholm, som er strandet i Guatemala. 

Cirka samtidig - torsdag aften lokal tid i Guatemala - blev Mathilde Baisgaard Bech kontaktet af Danmarks Ambassade i Mexico. Hun og de tre andre danskere, hun var sammen med på hotellet i Guatemala, blev tilbudt pladser i en bus, der kunne få dem til Mexico. Fra Mexico er der nemlig bedre muligheder for, at danskerne kan komme på et fly hjem. 

Læs også Strandet i Mellemamerika: - Det har været et følelsesmæssigt helvede

- Det var megafedt, lige da vi hørte fra dem. Men alt det logistiske har været mega stressende. Vi blev oppe den halve nat for at kontakte rejseselskabet Kilroy og finde løsninger på, hvordan vi kunne komme hjem til Danmark fra Mexico. Først klokken seks om morgenen, da bussen hentede os, gik vores bookinger i orden, så vi kan komme hjem, fortæller hun på en usikker forbindelse fra Mexico. 

Lige nu er de fire danskere kommet til Mexico, hvor de skal sove i nat. De er nemlig syv timer bagud i forhold til dansk tid. 

- Vi er lidt bange, da mange fly bliver aflyst her i Mexico, men vi krydser alle vores fingre for, at alle vores fly går som planlagt. Derudover skal vi lave transit i USA, og vi er lidt bange for, der kan komme problemer der.

Problemer med visum 

Problemerne, der kan opstå i USA, er med visummet ESTA. For selvom Mathilde Baisgaard Bech og hendes rejsekammerat har fået deres visum, har de fået mail om, at der kan være tekniske problemer i lufthavnen i øjeblikket, når det handler om visum. 

- Så det ikke sikkert, vi kan lave transit, forklarer den 21-årige. 

- Vil gerne være glade, men tør ikke helt at give slip. Ingenting er sikkert. Vi ånder først lettet op, når vi er i en dansk lufthavn, siger hun. 

Hvis alt går efter planen, lander hun i Kastrup Lufthavn mandag til middag - men indtil da er Mathilde Baisgaard Bech sikker på, at det bliver nogle hårde og lange dage.