LIGE NU:

Strejkende sygeplejersker vil gerne påvirke nyt hospitalsbyggeri – men det er forsinket alligevel

Mandag varslede Dansk Sygeplejeråd en yderligere optrapning i forhold til antallet af strejkende, og håbet er, at det skal gøre rigtig ondt for at gøre godt for sygeplejeskerne.

Når antallet af strejkende sygeplejersker øges med 700 på landsplan i august, så ønsker Dansk Sygeplejeråds nordjyske kreds, at det vil ramme regionens pengepung ekstra hårdt.

Nogle af de 77 sygeplejersker, der udtages til strejken i Region Nordjylland til august, sidder nemlig med mere administrativt arbejde og er inde over udflytningen til det nye universitetshospital i Aalborg Øst.

- Vi gør det for at ramme arbejdsgiverne på økonomien. Og det er også administrativt, at man laver forberedelser til det nye universitetshospital, så der kan komme yderligere forsinkelser i den forbindelse, siger Jytte Wester, der er kredsformand i Nordjylland for Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:

- Med optrapningen af konflikten håber vi, at arbejdsgiverne vil komme tilbage til forhandlingsbordet.

- Vi holder ved, for denne her strejke handler ikke bare om det, der sker nu. Den handler også om fremtiden i sygeplejen, som vi rigtig gerne vil ændre, siger Anja Imer Jensen, strejkende hjemmesygeplejerske i Aalborg Kommune.
- Vi holder ved, for denne her strejke handler ikke bare om det, der sker nu. Den handler også om fremtiden i sygeplejen, som vi rigtig gerne vil ændre, siger Anja Imer Jensen, strejkende hjemmesygeplejerske i Aalborg Kommune.
Foto: Emma Fjordbak / TV2 Nord

Forsinket uanset hvad

Men udvidelsen af de strejkende kommer ikke til at forsinke udflytningen til det nye hospital. Det var nemlig forsinket alligevel, forklarer regionsdirektør i Region Nordjylland Christian Boel:

- Som helhed vurderer vi ikke, at det vil forsinke indflytning og ibrugtagning af det nye hospital yderligere, fordi vi desværre i forvejen er ramt af en yderligere forsinkelse af byggeriet, siger han og uddyber:

- Og det betyder, at første patient først bliver modtaget og behandlet på det nye hospital i løbet af 2023.

Det er yderligere ni afsnit på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, der fra august udtages til strejke, og det gælder både sygeplejersker, der laver administrativt arbejde og sygeplejersker med patientkontakt.

Rammer nyt IT-system

Regionen kommer dog nok til at mærke det ekstra pres alligevel, og det vil ikke kun blive på hospitalsgangene.

Christian Boel bekræfter, at 13 af de 77 sygeplejersker, der også kommer til at strejke fra august, står for afgørende administrativt arbejde. Nogle af dem er i gang med til at implementere to nye IT-projekter.

- Det vil i givet fald komme til at påvirke implementeringen af to vigtige IT-projekter, som skal sættes i brug i starten af 2022 på vores eksisterende hospitaler og efterfølgende bruges på det nye hospital, forklarer Christian Boel.

Her arbejder sygeplejerskerne med en ny elektronisk patientjournal, som efter planen skulle være klar i marts 2022. Ydermere arbejdes der på et IT-system, som skal sikre effektiv styring og levering af operationsinstrumenter og operationsremedier. Begge projekter kan risikere at stå klar senere end ventet.

- Vi vil jo gerne have de her nye systemer i brug, så vi kan høste de gevinster, der er for personale og patienter på de systemer, siger Christian Boel.

Lige nu strejker omkring 4750 sygeplejersker på landsplan, selvom der er udtaget omkring 5400. Det skyldes, at nogle af de undtagne steder er undtaget, fordi der ellers ikke kan etableres nødberedskab.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden