01:47

Børn klædt ud som superhelte, isbjørne og prinsesser var i dag på gaden over alt i Nordjylland. 11. februar betyder som bekendt, at der skal fejres fastelavn, og derfor var der indbudt til slik og ballade flere steder i Aalborg.

Superhelte, isbjørne og prinsesser: Kom med til fastelavn i Aalborg

11. februar står i udklædningens tegn, når der fejres fastelavn. TV2 Nord var med ude og slå katten af tønden i Musikkens Hus og i Aalborg Zoo.

Søndag blev der slået katten af tønden og guffet slik over alt i Nordjylland i anledning af fastelavn. 

Det blev blandt andet fejret i Musikkens Hus, hvor over 200 børn og deres forældre havde købt billet til at deltage i festlighederne. Her kunne børnene slå katten af tønden, høre på musik og vise deres udklædning frem.

Også i Aalborg Zoo var der indbudt til fastelavn og trods snevejret var flere familier mødt op for at slå på de over 40 tønder, der var hængt op til lejligheden. 

Det er syvende år i træk, at Aalborg Zoo inviterer til fastelavn, hvor der i dag også var mulighed for at lave fuglefoder og blive malet i ansigtet.

- Vi arrangerer fastelavn for at kunne tage hånd om vores nærområde. Og vi plejer jo at være rigtig mange, men nu kom sneen, og så er der ikke så mange mennesker. Men dem, der er her, har det godt. Og det, synes jeg, er helt fantastisk. Når man har børn, så glæder man sig til fastelavn, og derfor er det også så vigtigt, at vi er her, selvom der er regnvejr eller snevejr, for der kommer stadig gæster på besøg, siger Nils Alrøe, eventmanager hos Aalborg Zoo. 

Øverst i artiklen kan du se, hvordan det gik, da TV2 Nord tog med ud og fulgte børnene slå katten af tønden.