LIGE NU:

Svenstrup-firma står bag første stævning for ulovlig downloading

Filmdistributøren MisLabel fra Svenstrup går nu rettens vej i kamp imod internettyveri af film.

Advokatfirmaet Opus Law har nu på vegne af det nordjyske filmdistributør-selskab MisLabel sendt første stævning afsted mod en person, som advokatfirmaet mener ulovligt har downloadet materiale fra selskabet fra Svenstrup.

- Nu har vi stævnet en person, og så må vi se, hvad der sker. Vi har ikke kunnet opnå et forlig - og så er en stævning næste skridt, siger direktør fra MisLabel Rene Sørensen til TV2 Nord.

Firmaet meddelte tilbage i juni, at man ville gå til kamp imod internettyveri af film, som MisLabel står som distributør af, og advokatfirmaet Opus Law blev sat på sagen. 

Dengang blev advokatfirmaet mødt med kritik, da firmaet breve ud til tusindevis af folk med påstand om, at de har downloadet film ulovligt på internettet.​

En kritik, som advokat Niels Dahl-Nielsen afviste og kaldte det "helt ubestridt, at der er fundet krænkelse sted, og der er tale om tyveri".

De mange påståede ulovlige down loads af film handler blandt andet om filmen Dum dummere 2, som MisLabel har rettighederne til. Rettigheder som selskabet har betalt mere end fem millioner kroner for. Den bliver ifølge selskabet downloadet og delt ulovligt tusindvis af gange på internettet, selvom det er Mislabel der har alle rettighederne til filmen i Skandinavien.

- I min verden er det det sammen som at gå ned og stjæle en dvd i Føtex, udover at det her er markant værre. For udover at stjæle dvden, så står du også ude på gaden og deler den ud til alle dem, der cykler forbi, forklarede direktør Rene Sørensen, MisLabel, da TV2 Nord gik ind i sagen.

Nu er kampen intensiveret, når det nordjyske firma fortsætter med en stævning, som begyndelsen på en retssag i civilretten. Stævningen er sendt til en person i Københavnsområdet, en person, som firmaet mener at skylde 5.500 kroner for at have downloadet film. 

Se mere her  http://www.tv2nord.dk/artikel/advokat-vi-har-ikke-overtraadt-reglerne

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden