01:07

I forbindelse med Knæk Cancer kampagnen støttede Volkswagen Danmark det gode formål, bla.omdanede man de små populærer skubbebiler til indsamlingsbøsser som i hele knæk caner perioden stod hos Volkswagens forhandlere runt i landet, hvor de indsamlede 50.000 kroner, men i stedet for at køre de små biler i garagen, så er de nu udleveret til børneafdelinger rundt om i landet, også i Aalborg. Video: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

1 af 2

Syge børn er blevet godt kørende

87 VW-legetøjsbiler er blevet doneret til de danske børneafdelinger, hvor de gør gavn. Både som adspredelse og behandling.

Da det store Knæk Cancer-show løb over danskernes TV-skærme i uge 43 indsamlede Danmark over 163 millioner kroner til kampen mod kræft.

Masser af virksomheder, små som store, donerede til det gode formål og Volkswagen var en af de virksomheder, der i høj grad bidrog. Virksomheden udlodede fire biler, og omdannede 87 skubbebiler til børn til indsamlingsbøsser, som danskerne kunne donere i.

Den indsamlig bidrog med cirka 50.000 kroner til det samlede beløb og nu gør de mange skubbebiler gavn igen. Istedet for at køre alle bilerne i garage er de nemlig blevet doneret til børneafdelinger på de danske sygehuse.

På Aalborg Universitetshospital får man også glæde af bilerne, og blandt andet Viktor på ni år, der er indlagt på børneafdelingen, får nu glæde af dem og kan drøne op og ned ad gangene.

- Det giver liv, siger Karin Ørskov, der er ledende sygeplejerske på afdelingen.

- Det betyder rigtig meget for børnene, for det ligner jo hverdagen derhjemme, siger hun videre.

- Det er ikke bare legetøj, for det er også en del af behandlingen. Børn har brug for motion, og i de her rammer er det faktisk svært, slutter hun.