LIGE NU:

Sygehusgrund solgt – men hvad skal den bruges til?

Flere af de borgere, TV2 Nord har talt med, vil gerne have parkeringspladser. Noget som borgmesteren også gerne vil finde plads til.

Hvad skal der ske med Sygehus Nord-grunden? Det er det store spørgsmål, efter den er blevet solgt for knap 226 millioner kroner.

- Jeg synes, det kunne være flot at bevare den høje bygning. Ellers kunne man lave nogle flere grønne områder og måske nogle parkeringsmuligheder inde midt i byen, siger Jeppe Pedersen fra Aalborg, da TV2 Nords reporter mødte ham foran hospitalsbygningen.

Grunden, der ligger midt i Aalborg, er blevet købt af ejendomsselskabet Søren Enggaard A/S, og borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), ser frem til, at den centrale grund får et nyt anvendelsespotentiale.

- Det er jo en enestående gave at få så stort et område åbnet op for ny byudvikling. Og vi skal jo gøre det rigtigt, så folk om 50 eller 100 år siger, at det er en dejlig bydel, lyder det fra borgmesteren.

Og han har da også selv nogle bud på, hvordan grunden skal bruges.

- Det skal ikke kun være boliger. Jeg tror også, der skal være et rekreativt element herinde, der lokker folk herind. Men der skal også være noget erhverv, siger borgmesteren.

Parkering, parkering, parkering

Mulighederne for parkering er noget af det, de borgere, som TV2 Nord talte med, gerne ser tænkt ind i de nye planer.

- Parkering vil være en fordel, for at få nogle af bilerne væk fra vejen af, siger Chris Corydon fra Nørresundby.

Og det bakker borgmesteren op om.

- Parkering er også et issue i forhold til hele området. Også hvis der kommer til at bo en masse mennesker herinde, siger han.

Overtagelsen af Sygehus Nord forventes at ske i løbet af 2023. I en pressemeddelelse fra Nordicals, der har været kommerciel rådgiver for køberen i handlen, åbner de op for, hvad Søren Enggaard A/S har af planer for området.

- Hovedideen med udvikling af ejendommen er et fokus på at skabe en attraktiv bydel med liv og et godt miljø. Området ved Reberbansgade er et lille latinerkvarter med food court og et pulserende liv. Tankerne kunne måske ledes hen på etablering af et miljø, som det der er skabt ved Torvehallerne i København. Udvikling af ejendommen vil ske i tæt samarbejde med planmyndigheder og politikere, udtaler direktør i Søren Enggaard A/S, Carsten Enggaard.

Søren Enggaard har blandt andet været med i udviklingen af Eternitten i Aalborg.