LIGE NU:

Tørfisk sang for Aalborgs folkelige biskop

Aalborg Stifts biskop, Henning Toft Bro, fylder 60 år på søndag, og det blev markeret i dag, torsdag, med reception og optræden af hans gamle band, Tørfisk.

Han bliver kaldt den folkelige biskop, Henning Toft Bro. Ham, der kan snakke med alle og uden videre sætte sig ned på Nibe Festival og spille guitar med de unge.

Og i dag, torsdag, blev hans 60 års-fødselsdag markeret med lige præcis folkelige indslag. Ingen ringere end Tørfisk lagde vejen forbi og sang for på "Lev dit liv" ved receptionen i Folkekirkens Hus.

Valget var ikke helt tilfældigt, for biskoppen selv var del af Tørfisk fra 1983 til 1995, og i dag skriver han stadig sangtekster for dem.

Mange var mødt frem for at fejre Henning Toft Bro og ønske ham tillykke med titlen. Ved receptionen blev det  traditionsrige maleri også afsløret - siden 1800-tallet er de af Aalborgs biskopper, der har rundet de 60 år, blevet foreviget og hængt op i Budolfi Kirke sakristi. Efter i dag er Henning Toft Bro således klar til at hænge der sammen med sine 13 forgængere.

Henning Toft Bro blev biskop i Aalborg i 2010.