LIGE NU:

Tour-stemning på Limfjordsbroen: Flere skal lokkes på cyklen

- Allez allez!

Det franske tilråb som betyder fremad, har de fleste hørt, når de har set Tour de France i fjernsynet. I dag var stejle alpeskråninger dog skiftet ud med Limfjordsbroen, da cyklisterne med kurs mod Aalborg centrum fik både jubelråb og lækkerier med på turen.

- Det er vigtigt, at vi har fokus på cykelstier og cyklister generelt, så derfor er sådan et initiativ som i dag meget vigtigt, for vi skal have flere folk til at tage cyklen, fortæller rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl (Venstre), til TV2 Nord.

VIDEO: Oplev Tour de France-stemningen på Limfjordsbroen.

Muleposen, som de professionelle cykelryttere får med deres frokost i under et cykelløb, var onsdag skiftet ud med vandflasker og myslibarer. Alt blev selvfølgelig givet videre med plastikhandsker. Flere ansatte fra kommunen fik hjælp til at heppe på cyklisterne fra klasser på Skansevejens Skole. Koklokker og båthorn gav et løft til stemningen, og langt størstedelen af cyklisterne havde et stort smil på, da de cyklede forbi. 

På landsplan er antallet af cyklister faldet over de seneste fem år, og Aalborg Kommune bruger september til at sætte fokus på jernhesten gennem flere kampagner heriblandt "Alle op på cyklen". Til stede onsdag morgen var også formanden for Cyklistforbundets afdeling i Aalborg.

- Det er jo meget kedeligt med det her fald, fordi vi har haft en ambition om, at vi skulle cykle meget mere. Vi har klimaudfordringen, vi har sundhedsudfordringen, vi har trængselsudfordringen, og alligevel har folk valgt at købe flere bilerog at køre mere i bil fremfor at bruge cyklen, forklarer formand for Cyklistforbundet i Aalborg, Mike White, til TV2 Nord. 

Mobilister

Mange steder i Aalborg er der trængselsproblemer for bilerne i myldretiden, og flere der vælger cyklen, kan her være en af løsningerne.   

- Folk skal være mobilister(red. rejsende der bruger alle transportformer). Vi ser jo gerne, at man kan tage bilen, stille den og tage cyklen videre eller gå, eller man kan bruge den kollektive trafik og så gå videre til sin endelige destination, forklarer rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen (Socialdemokratiet), til TV2 Nord. 

- Men vores nye plusbus er også en del af løsningen, og en tredje limfjordsforbindelse er også en del af løsningen, fordi Aalborg bliver bare større og større, fortæller Mads Duedahl.