10:51

Bryderklubben Thor Vejgaard har netop rundet sit et hundrede års jubilæum. Klubben har hevet masser af medaljer hjem, men den lange historie har også budt på en række udfordringer og op- og nedture.

Traditionsrig brydeklub fylder 100 år

Brydeklubben Thor Vejgaard har i år rundet en flot milepæl, og fremtiden ser lys ud for brydeklubben fra Aalborg.

Siden 1916 har Brydeklubben Thor Vejgaard udviklet brydetalenter, og i utallige tilfælde er talenterne også lykkedes med at give titler hjem til Aalborg-klubben, der havde sin medaljemæssige storhedstid lige inden Anden Verdenskrig.

Siden har der været både op- og nedture for klubben, der især omkring årtusindskiftet havde svært ved at finde medlemmer til foreningen. Den kedelige udvikling er nu vendt, og både på junior- og seniorsiden er der nu fremgang i medlemstallene.

-Det er helt sikkert på grund af det sociale heroppe. Der er et stærkt sammenhold, alle er venner med hinanden. Klubben har eksisteret i mange år, og det er nok fordi, vi har nok nogle specielle værdier og normer, som bare er gået igen og igen, siger Christoffer Torfi, der ved det kommende DM skal repræsentere Brydeklubben Thor Vejgaard.

I klippet her over, kan du se formanden for klubben og to af Thor Vejgaards store DM-håb i studiet.