02:04

Trav for tomme tribuner: Aalborg lægger jord til første store sportsevent i flere uger

Sportsverdenen har i de seneste uger været lukket ned ligesom store dele af samfundet. Siden 9. marts har der derfor ikke været kørt væddeløb på de danske travbaner, men mandag gik travsporten så i gang igen.

Det var en lidt besynderlig oplevelse at opleve en ensom stadionspeaker kommentere trav, mens hovedtribunen, der normalt rummer flere hundrede tilskuere og officials, var gabende tom, da der mandag blev afviklet travløb på Racing Arena Aalborg.

- Hvis der er noget, jeg synes er rigtig skægt, så er det jo at kunne fejre en sejr med publikum på lægterne, så det er nok det, der er værst at undvære for mig, siger travkusk René Kjær.

De manglende publikummer var blot én forandring til mandagens travløb. Også i staldene var der langt mellem hestene og kuskene. 

- Vi har skåret ned, så der maksimalt er ti heste og dermed også ti kuske i hvert løb. Vi overholder også sundhedsmyndighedernes forskrifter om afstand og har vagter på og har hegnet banen ind, siger Lindhardt Jensen, som er formand for Dansk Travsports Centralforbund.

Godt nyt for spillefuglene

For de mange, som spiller på trav, var dagen skelsættende. Endelig kunne der satses penge i online-totalisatoren. Men for travfolket var dagen endnu mere vigtig, da travløb for dem er et levebrød. 

- Det er væsentligt at få aktivitet. Vi vil jo alle gerne så tæt på en normal hverdag som muligt, og det gælder også væddeløbsbanerne, siger Lindhardt Jensen.

- Vi har alle siddet hjemme og kedet os lidt. Spillerne har ikke kunnet oddse, da der ikke har været fodbold eller noget som helst at spille på. Der er det en fordel, at vi er kommet i gang med trav, så de har noget at lægge spillekronerne på. Men det jeg går mest op i, er selvfølgelig, at jeg igen kan tjene nogle penge på mit erhverv. Det har jo stået fuldstændig stille i to måneder, siger René Kjær.

Der er direkte trav på TV2 Nord Salto igen i eftermiddag fra klokken 15.30 til 17.30.