LIGE NU:

Travl handelsdag i Aalborg: - Det minder om en rigtig Black Friday

Der er masser af mennesker i både Aalborg Centrum og i City Syd i Aalborg på dette års Black Friday.

I centrum af Aalborg har man i år valgt at sprede Black Friday ud til flere dage, og i stedet har man kaldt det Black Weekend. Det sker på grund af den nuværende coronasituation.

Men på trods af flere handelsdage og formaninger om afstand og håndsprit er der alligevel godt fyldt op i parkeringshusene i Aalborgs centrum.

- Vi kan se på vores parkeringssituation, at der i nogle af parkeringshusene er virkelig knald på, så jeg kan se rent faktuelt, at der er rigtig mange mennesker. Det minder faktisk om en rigtig Black Friday, siger Flemming Thingbak, direktør i Aalborg City.

Se reportage fra Black Friday i Aalborg her:

 

Flere handelsdage skal give mere plads

Erhvervsministeriet har op til dette års Black Friday og de travle juledage været ude med en opfordring til både butikker og handlende om at agere ekstra forsvarligt af hensyn til coronasituationen.

Ministeriet har været ude med ni særlige opfordringer til butikkerne. Eksempelvis skal virksomheder undgå kø- og slagtilbud, udvide åbningstiden og gøre brug af online salgskanaler.

I centrum af Aalborg har man blandt andet fulgt de råd ved at udvide Black Friday til Black Weekend, og samtidig har flere butikker udvidede åbningstider.

- Vi har spredt handlen ud, så der netop er mange flere timer at handle i, og derfor kan man bedre holde afstand. Det ser vi som noget af det vigtigste, og så er butikkerne også gode til at overholde det maksimale antal personer, der må være i butikken, siger Flemming Thingbak.

Har valgt Black Friday fra

Der findes dog også virksomheder, der helt har valgt Black Friday fra – dog ikke på grund af corona. Hos sportstøj-producenten Fusion i Svenstrup ser man Black Friday som et resultat af overproduktion og butikker med store partier af gamle varer.

- Hvis man gerne vil være en bæredygtig virksomhed, så er det bedste, man kan gøre, at lade være med at overproducere, og hvis man ikke overproducerer, så har man ikke for mange varer. Hvis man ikke har for mange varer, giver det ikke mening at holde Black Friday, siger Troels Vest Jensen, marketingdirektør i Fusion.

quote Sidste års Black Friday var den bedste dag i lang tid på vores webshop, og i dag er vi kommet rigtig godt fra start også.

Troels Vest Jensen, marketingdirektør i Fusion

Hos Fusion er man samtidig af den opfattelse, at mange virksomheder ikke ser de store overskud efter Black Friday på trods af høje salgstal.

- Annonceringen op mod Black Friday er dyrere, og når kunderne i dagene eller ugerne på op til Black Friday ved, at de snart kan få varerne billigere, så venter de med at købe. Dermed er salget mindre i ugerne op til Black Friday, man bruger ekstra kroner på annoncering, og samtidig forærer man varerne væk billigere, lyder det fra marketingdirektøren.

Stort salgsdag trods manglende tilbud

På trods af fraværet af knaldtilbud, sidder kunderne alligevel klar med dankortet hos sportstøjproducenten i Svenstrup.

- Sidste års Black Friday var den bedste dag i lang tid på vores webshop, og i dag er vi kommet rigtig godt fra start også, siger Troels Vest Jensen.

For nogle butikker er Black Friday blevet til årets helt store begivenhed, og særligt i et år med corona er Black Friday et vigtigt startskud til julehandlen, fortæller Flemming Thingbak fra Aalborg City.

Men med corona-situationen in mente, er det så nødvendigt at holde den her dag?

- Vi skal jo drive forretningen, og vi er nødt til at sørge for, at erhvervet består, så derfor er det rigtig vigtigt, at vi overholder alle restriktioner, og vi lytter til det myndighederne siger, og det synes jeg, at man har været gode til, siger Aalborg City-direktøren.